canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Appendikulyar-genital sindrom

Appendikulyar-genital sindrom çanaq orqanlarının appendiks ve uşaqlıq artımları ile birlikde geden infeksion- iltihabi xesteliyidir. Qarında ağrı, hipertermiya, dispeptik elametler (ürekbulanma, qusma, ishal), uşaqlıq yolu axıntıları ile tezahür edir. Diaqnozun qoyulması üçün vaginal ve ya rektal müayine, laborator metodlar (hemoqramma, uşaqlıq yolundan götürülen yaxmanın mikrobioloji müayinesi), kiçik çanağın USM, diaqnostik laparoskopiya üsullarından istifade olunur. Müalice kompleks şeklinde olub, pataloji ocağın cerrahi sanasiyası, antibakterial ve bitişme eleyhine vasitelerin teyini ve fizioterapiyanın aparılmasından ibaretdir.

Appendikulyar-genital sindrom barede ümumi melumat
Appendikulyar-genital sindrom (AGS) nozoloji vahid kimi ilk defe 1951-ci ilde Fransada keçirilen Beynelxalq Ginekoloji konqresde qeyd edilmişdir. Müxtelif müelliflerin fikrince bu patologiya keskin appendisite şübheli 12-68% xestede aşkar edilir. Appendikulyar-genital sindrom esasen yeniyetme qızlarda inkişaf edir, bu da piylik ve peritonun yaşla bağlı anatomik xüsusiyyetleri, limfoid toxumanın yüksek reaktivliyi ve cinsi yetişkenlik dövrünün başlanması ile elaqedardır. Xestelerin yaşının artması ile elaqedar kiçik çanaqda idiopatik iltihabın ve ya uşaqlıq artımlarının birincili zedelenmesinin rast gelme tezliyi artır, ilkin iltihabi prosesin appendiksde başlamasına dah aaz rast gelinir. Yaşlı qadınlarda xestelik çox nadir hallarda müşahide olunur.

Appendikulyar-genital sindromun yaranma sebebleri
Appendikulyar-genital sindromun sebebleri
Soxulcanabenzer çıxıntı ve uşaqlıq artımlarının müşterek zedelenmesi orqanizmin immun reaktivliyinin azalması ve deyişilmesi fonunda yaranan keskin infeksion prosesin neticesidir. Xesteliyin yaranma sebebleri ve risk amillerini ferqlendirmek lazımdır. Appendikulyar –genital sindromun birbaşa töredicilerine aerob-anaerob assosisiasiyalı spor emele getirmeyen spesifik ve ya qeyri-spesifik mikroblar aiddir.


Patoloji perotoneal


[1] 2 3 ... 8 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7302 / 1161