canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Aşılama

Pasiyent aybaşı siklinin 7-9-cu günlerinde ginekoloqa müraciet edir. Qebul esnasında aşılama mövzusu müzakire olunur. Kiçik çanaq orqanlarının USM edilir, növbeti gelişin tarixi müeyyenleşdirilir. Qadında tebii yolla ovulyasiya baş vermirse, yumurtalıqların fealiyyeti stimulyasiya olunur. Bu meqsedle süni mayalanma proqramına daxil olan preparatlardan istifade edilir. Sadece onların dozası daha aşağı olur.

Hemçinin USM vasitesile endometriumun (uşaqlığın daxili qatı) böyümesi qiymetlendirilir. Onun qalınlığı az olduqda stimulyasiya üçün preparatlar tetbiq edilir.

Mayalanma ehtimalını artırmaq üçün sperma adeten 2 defe yeridilir. Birinci – dominant follikul preovulyator ölçüye çatdıqda, ikinci – 1-2 gün keçdikde.

Ovulyasiya müddetine kiçik çanaq orqanlarının ultrases müayinesi ile nezaret edilir. Spermanın yeridilmeye hazırlanması (xüsusi üsulla işlenmesi) texminen 2 saat çekir.

Aşılama proseduru ginekoloji kresloda aparılır. Nazik, elastik kateter vasitesile hazır sperma uşaqlıq boşluğuna daxil edilir. Prosedur tam ağrısızdır. Bezi pasiyentlerde qarnın aşağı hissesinde cüzi dartılma hissi yarana biler. 15-20 deqiqe sonra kreslodan qalxmaq mümkündür.

Ayağa durduqda uşaqlıq boşluğundan bir qeder maye axa buler. Aşılama prosesinden sonra uşaqlığın yüngül formalı gerginliyi norma sayılır. Bu hal bir neçe saatdan sonra keçib gedir. Prosedur icra olunan gün fiziki yüklenmeler minimuma endirilmelidir. Elece de beden gigiyenasına ciddi qaydada emel edilmelidir. Bele ki, uşaqlıqda aparılan istenilen prosedurdan sonra bu orqan infeksiyalara qarşı hessas olur. Növbeti gün bütün mehdudiyyetler götürülür.

Prosedurdan sonra adeten progesteron terkibli preparat teyin edilir. Bu, optimal hormonal fon yaratmaqla hamilelik ehtimalını yükseldir. Bele preparatlar qanda XQ analizinin neticesine qeder içilir, yeni spermanın 2-ci defe yeridilmesinden 12-14 gün keçdikde qebul edilir. XQ analizinin neticesi menfi olduqda aşılama üsuluna aid bütün dermanlar leğv


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7301 / 1165