canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Autoimmun ooforit

Autoimmun ooforit – yumurtalıqların antiovarial anticisimlerin tesirinden yaranan patoloji destruksiyasıdır. Aybaşı funksiyasının pozulması (oliqomenoreya, amenoreya), birincili ve ikincili sonsuzluqla müşaiyet olunur. Autoimun ooforit iltihabi proseslerle müşterek inkişaf etdiyi hallarda pasiyent qarının aşağı nahiyesinde yaranan ağrılardan şikayetlenir. Diaqnozun qoyulması üçün ginekoloji USM, cinsi hormonlar, antiovarial antiteller, interleykinler, interferon, şiş nekrozu faktorunun (ŞNF) teyininden istifade olunur. Müalice kompleks şekilinde, qlükokortikoidler, antibakterial, hormonal preparatlar, interleykin reseptorlarının antoqonistleri teyin olunmaqla aparılır. Davamlı sonsuzluq zamanı EKM gösteriş hesab olunur.

Аutoimmun ooforit barede ümumi melumat
Autoimmun ooforit nadir hallarda rast gelinen patologiya olmasına baxmayaraq, ekser hallarda amenoreya ve sonsuzluğun rezistent formalarının yaranmasına sebeb olur. Xesteliyin irsi formasına çox az hallarda rast gelinir, poliqlandulyar sistemin (daxili sekresiya orqanlarını: qalxanabenzer, böyreküstü vezi, Langerhans adacıqlarını zedeleyen autoimmun proses) bir hissesi sayılır. Ooforitin bu növü adeten daxili cinsiyyet orqanlarının xroniki iltihabının gedişini ağırlaşdırır. Autoimmun ooforit-e adeten yaşı 30-dan yuxarı, anamnezinde invaziv diaqnostik-müalicevi müayineler olan ve cinsi infeksiyalardan eziyyet çeken qadınlarda rast gelinir. Xesteliyin vaxtında aşkarlanmasının ehemiyyeti heyat qabiliyyeti olan follikulların sayının tez ve ifadeli azalması, hamilelik ehtimalının aşağı düşmesi ile bağlıdır.

Аutoimmun ooforitin yaranma sebebleri
Аutoimmun ooforitin sebebleri
Autodestruktiv prosesde yumurtalıq toxumasının zedelenmesi ovarial toxumaya qarşı autoanticisimlerin yaranması neticesinde baş verir. Müdafie reaksiyalarının pozulması cinsiyyet vezilerinin stroma, qabıq maddesi ve vezili hissesinde yerli patoloji deyişikliklerin yaranmasına sebeb olan, elece de hüceyre ve humoral immunitet elementlerine


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7301 / 1179