canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Boru hamileliyi

Boru hamileliyi – hamilelik patologiyası olub, döl yumurtasının uşaqlıq borusuna implantasiyası ile xarakterize edilir. Onun tezahürleri hamileliyin müddetinden ve başa çatma formasından asılıdır. Boru hamileliyi bezen simptomsuz gedir. Diger hallarda ise ağrı sindromu, uşaqlıq yolundan qanlı axıntı, müxtelif intensivlikli daxili qanaxma ile müşayiet olunur. Diaqnoz anamnestik melumatlara, ginekoloji müayine ve USM neticelerine, elece de qanda xorionik qonadotropinin seviyyesine esasen qoyulur. Müalice adeten cerrahi yolladır. Uşaqlıq borusu partladıqda ise eyni zamanda intensiv terapiya da aparılır.

Boru hamileliyi haqqında ümumi melumat
Boru hamileliyinin elametleri
Boru hamileliyi – uşaqlıqdan kenar hamileliyin en geniş yayılmış formasıdır. Döl yumurtasının ektopik yerleşmesi ginekologiyanın esas problemlerinden sayılır. Her 100 hamileden 2-6 neferde bu patologiyayaya rast gelinir. Uşaqlıqdan kenar hamileliklerin 95-98%-i boruda aşkarlanır. Pasiyentler arasında 28-30 yaşlı qadınlar üstünlük teşkil edir. Hamileliyin proqressivleşmesi 4-12-ci heftelere qeder davam edir. Netice olaraq, ⅔ hamilelerde düşük baş verir, qalanlarında ise uşaqlıq borusu cırılır. Boru hamileliyi eslinde heyat üçün tehlükeli hal sayılır. Ana ölümünün 7-8%-i mehz bu patologiyanın payına düşür.

Boru hamileliyinin sebebleri
Boru hamileliyi nedir?
Boru hamileliyi multifaktorlu hesab olunur. Onun başlıca yaranma sebeblerine mayalanmış yumurtahüceyrenin hereketinin ve embrionun implantasiya prosesinin pozulması aiddir. Bunun esasında qadın reproduktiv sisteminin anatomik ve yaxud funksional patologiyaları, trofoblastın ferment aktivliyinin deyişmesi dayanır. Esas risk faktorlarına aşağıdakılar misaldır:


Cinsiyyet orqanlarının patologiyaları. 40-80% hallarda boru hamileliyi keskin ve yaxud xroniki salpingit sebebinden baş verir. Bele ki, sadalanan xestelikler uşaqlıq borularının keçiriciliyini pozur. Embrionun uşaqıq borusunun divarına implantasiyası çox vaxt uşaqlığın


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7309 / 1092