canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Ciftin aşağıda yerleşmesi

Ciftin aşağıda yerleşmesi – hamilelik ağırlaşması olub, ciftin uşaqlığın aşağı seqmentinde daxili esneyden 6 sm-den az mesafede lokalizasiyası ile xarakterize edilir. Anomaliyanın tehlükeliyi onun heç bir klinik elametle müşahide olunmaması ile bağlıdır. Ciftin aşağıda yerleşmesi yalnız ultrases skanlama ve ya patoloji elametlerle müşayiet olunan ağırlaşmaların inkişafı: zedelenme, orqanın qopması zamanı aşkarlanır. Müalice ambulator şeraitde heyata keçirilir, müalicevi-qoruyucu rejim ve medikamentoz terapiya teyin olunur. Cift aşağıda yerleşdikde Qeyseriyye emeliyyatına üstünlük verilir.

Sebebleri
Tesnifat
Ciftin aşağıda yerleşmesinin elametleri
Diaqnostika ve müalice
Proqnoz ve profilaktika
Ciftin aşağıda yerleşmesi barede ümumi melumat
Ciftin aşağıda yerleşmesi – ciftin anomal birleşmesi ile müşayiet olunan mamalıq anomaliyasıdır. Patologiya zamanı göbek ciyesinin sıxılması neticesinde dölün hipoksiyası riski yaranır. Elece de, hamileliyin axırlarına yaxın dölün tezyiqinden aşağıda yerleşmiş ciftin vaxtından evvel qopma tehlükesi emele gelir. Aşağı plasentasiya ekser hallarda 30 yaşından yuxarı qadınlarda rast gelinir. Ciftin aşağıda yerleşmesi aşkar olunduqda proqnoz her zaman qeyri-qenaetbexş olmur. Uşaqlığın böyümesi ile ciftin miqrasiyası ve onun ön ve ya arxa divarda lokalizasiyası ehtimalı artır. Bele hallarda hamilelik normal keçerek, fizioloji doğuşla başa çatdırıla biler.

Bir qayda olaraq, ciftin aşağıda yerleşmesi I trimestrde US-skrininq zamanı teyin olunur, lakin hestasiyanın 20-ci heftesine yaxın texminen 70% hallarda ciftin miqrasiyası izlenilir. Hamileliyin sonlarında yalnız 5% xestede bu patologiya qeyd olunur. Ciftin aşağıda yerleşmesi III trimestrde aşkarlandıqda onun yerdeyişme ehtimalı az olur.


Ciftin aşağıda yerleşmesinin sebebleri
Ciftin aşağıda yerleşmesinin sebebleri
Ciftin aşağıda yerleşmesinin sebebleri tam öyrenilmemişdir. Lakin çoxsaylı tedqiqatlar esasında ehtimal olunur ki, ciftin anomal birleşmesi xorionun


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7309 / 1083