canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Ciftin infarktı

Ciftin infarktı — cift toxumasının qan tehcizatının pozulması ile elaqedar onun nekrozudur. Zedelenme saheleri iri olduqda patologiya dölün terpenişlerinin tezliyi ve intensivliyinin deyişmesi, uşaqlıq yolundan qanlı ifrazatla tezahür edir. Diaqnozun qoyulması zamanı uşaqlığın USM, plasentar qan dövranının doppleroqrafiyası, dölün fonokardioqrafiyası ve KTQ, laborator analizlerden istifade olunur. Ciftin infarktının müalice sxemi etiotrop vasitelerle esas patologiyanın korreksiyası, damar genişlendiriciler, tokolitik, hipoksiya eleyhine, antioksidant preparatlardan ibaretdir. İstisna hallarında-döl ve ananın heyatı üçün tehlüke yarandıqda hamilelik dayandırılır.

Proqnoz ve profilaktika
Ciftin infarktı barede ümumi melumat
Mütexessislerin müşahididelerine esasen hamile qadınların 25-30%-de ciftin intervelez tromboz ve infarktına rast gelinir, lakin onların yalnız bir hissesinde fetoplasentar çatışmazlıq inkişaf edir. Ciftin fizioloji fealiyyeti dölün oksigen ve qidalı maddelerle tam temini, onun mübadile mehsullarının xaric edilmesinden ibaretdir. Nezeri cehetden ciftin infarktı (nekrozu) onun diger zedelenmeleri kimi dölün inkişafına tehlüke törede biler. Ancaq cift toxumasının kompensator imkanları hetta orqanın 10%-e qeder hissesinin ölümü zamanı «ana-döl» sisteminin adekvat fealiyyetini temin edir. Ciftin zedelenmesi zamanı (xüsusen I hamilelikde) patoloji deyişikliklerin yaranma ehtimalı qadının yaşı ile mütenasib şekilde artır.

Ciftin infarktının yaranma sebebleri
Ciftin infarktının yaranma sebebleri
Cift toxumasında geden nekrotik deyişiklikler adeten hemodinamikanın lokal pozğunluqlarının neticesinde yaranır. İnfarktın yaranmasına endotel qatın veziyyetine, damar divarının tonus ve kövrekliyine, qanın laxtalanma sistemine tesir eden xestelik ve pozğunluqlar sebeb olur. Mamalıq ve ginekologiya sahesinin mütexessislerinin müşahidelerine esasen ciftin nekrozunun en geniş yayılmış sebebleri aşağıdakılardır:


Spiral arteriyaların uzunmüddetli


[1] 2 3 ... 7 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7309 / 1074