canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Ciftin kenar gelişi

Ciftin kenar gelişi – ana ve döl arasında elaqeni temin eden embrional orqanın patoloji birleşmesidir. Bu zaman uşaqlığın daxili esneyi hissevi (1/3 hissesinden çox olmayaraq) örtülür. Xestelik diskomfortla müşayiet olunmayan müxtelif intensivlikli qanaxmalarla tezahür edir. Ciftin kenar gelişi II trimestrde planlı USM ve ya patoloji elametlerin yaranması zamanı aşkarlanır. Müalice hospitalizasiya, yataq rejimi, simptomatik terapiyadan ibaretdir. Ana ve uşağın veziyyeti normal olduqda doğuşun ehtimal olunan gününe kimi gözleme taktikası seçilir.

Ciftin kenar gelişi barede ümumi melumat
Ciftin kenar gelişi – hamilelik patologiyası olub, ciftin anomal birleşmesi ve uşaqlığın daxili esneyinin hissevi örtülmesi ile müşayiet olunur. Bele veziyyet hem ana, hem de döl üçün tehlükeli sayılır. Erken merhelelerde ciftin kenar gelişi daha az risk daşıyır, çünki dölün böyümesi ve miometriumun dartılması neticesinde cift yerini deyişerek düzgün veziyyet ala biler. Eks halda qidalandırıcı damarların sıxılması, dölün oksigen ve qidalı maddelerle teminin azalması ehtimalı mövcuddur, bu da uşağın hipoksiyasına ve hetta onun antenatal ölümüne getirib çıxarda biler.

Ciftin kenar gelişi onun ayrılması ile neticelene biler, bele hallar uşaqlığın aşağı seqmentinin daha az dartılma qabiliyyetine malik olması ile izah olunur. Ekser hallarda ciftin kenar gelişi doğuş prosesinde güclü qanaxmalara sebeb olur. Bele sonluq tebii doğuş zamanı dölün doğuş kanalından keçmesi neticesinde qişaların qefil qopması anında mümkündür. Mamalıqda ciftin kenar gelişine esasen tekrar hamileliklerde rast gelinir. Patologiya diqqetli müşahide teleb edir, çünki 25% hallarda ölü doğumlarla müşayiet olunur.


Ciftin kenar gelişinin sebebleri
Ciftin kenar gelişinin sebebleri
Ciftin kenar gelişi implantasiya prosesinde trofoblastın anomal birleşmesi ve ya miometriumun anatomik xüsusiyyetleri ile elaqedardır. Uşaqlıq divarında ezele liflerinin düzülüşünün pozulması iltihabi xestelikler, cinsi


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7309 / 1074