canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Ciftin vaxtından evvel yetişmesi

Ciftin vaxtından evvel yetişmesi — cift toxumasının yetkinliyinin exoqrafik elametlerinin bu deyişikliklerin fizioloji hesab olunduğu hestasiya müddetinden evvel yaranmasıdır. Heç bir klinik elametle tezahür etmir, yalnız planlı skrininq zamanı aşkarlanır. Diaqnozun qoyulmasında USM neticelerinden istifade olunur. Müayine cift qan dövranının doppleroqrafiyası, KTQ, fetometriya, dölün fonokardioqrafiyası ile tamamlanır. Müalice esas xesteliyin terapiyası ve ana ve döl arasında qan dövranının yaxşılaşdıran preparatların – antiaqreqantlar, vazodilatatorlar, essensial fosfolipidler, amin turşu komplekslerinin teyininden ibaretdir.

Ciftin vaxtından evvel yetişmesi barede ümumi melumat
Normada cift hestasiyanın müeyyen vaxtlarında dölün böyüme ve yetişme xüsusiyyetlerine müvafiq olaraq, bir neçe inkişaf merhelesinden keçir. Cift toxumasında baş veren fizioloji deyişiklikler onun qidalandırma, teneffüs, ifrazat ve baryer funksiyaların öhdesinden effektiv şekilde gelmesine kömek edir. Kompensator mexanizmlerin pozulmasına olan bezi provokasiyaedici amillerin tesirinden cift süretle böyüyür ve yetişir. Bele hallar dölün vaxtından evvel yetişmesi (qocalması) kimi qiymetlendirilir. Pozğunluğun vaxtında diaqnostikasının aktuallığı onun uşağın fizioloji inkişafı üçün tehlüke daşıyan fetoplasentar çatışmazlıqla ağırlaşmasının yüksek ehtimalı ile elaqedardır.

Ciftin vaxtından evvel yetişmesinin sebebleri
Ciftin vaxtından evvel yetişmesinin sebebleri
«Ana-döl» sisteminin fealiyyetinin güclenmesine getirib çıxaran istenilen amil cift toxumasının vaxtından evvel qocalmasına sebeb olur. Ana orqanizminde geden deyişiklikler, etraf mühitin qeyri-qenaetbexş amilleri, hamileliyin patoloji gedişi pozğunluğun inkişafına tekan verir. Mamalıq ve ginekologiya sahesinin mütexessislerinin fikrince ciftin vaxtından evvel qocalmasına sebeb olan en geniş yayılmış amiller aşağıdakılardır:


Ekstragenital patologiya. Cift toxumasının süretli inkişafı adeten somatik ve endokrin


[1] 2 3 ... 7 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7309 / 1093