canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Cinsi yolla keçen infeksiyalar

Cinsi yolla keçen infeksiyalar son zamanlar geniş yayılmışdır. Statistik melumatlara esasen dünyada her 6-cı insan bu xesteliklerlerden eziyyet çekir. Onlara yoluxma yolu qorunmamış intim elaqedir. 1 defeye 25 növden çox töredicinin cinsi partnyora keçme ehtimalı vardır. Onlar arasında xlamidiya, qonokokk, trixomonad, mikoplazma, ureaplazma, papilloma ve herpes virusları daha çox qeyde alınır. İnkubasion dövr 2-3 günden bir neçe hefteye qeder davam edir.

Cinsi yolla keçen infeksiyalarin növleri
bakterial
virus
göbelek
ibtidailerin töretdiyi infeksiyalar
parazitar xestelikler
Bakteriya menşeli cinsi infeksiyalar
Cinsi yolla keçen infeksiyaların elametleri
Cinsi yolla ötürülen xesteliklerin bu qrupu çox geniş yayılmışdır. ÜST melumatlarına göre her 2 0,5 milyon insanda sifilis, qonoreya ve xlamidioz aşkarlanır. Bakterial infeksiyalara aşağıdakılar aiddir:

Sifilis. Ağır dereceli, xroniki xestelikdir. Onun töredicisi solğun treponemadır (Treponema pallidum). Sifilis neinki cinsiyyet sistemini, hem de ekser daxili orqanları, o cümleden beyni zedeleyir. Xestelik müalice olunmadıqda ciddi fesadlarla neticelenir.
Qonoreya. Neisseria gonorrhoeae bakteriyası terefinden töredilen zöhrevi xestelikdir. Bakteriya esasen sidik-cinsiyyet sisteminde xestelik yaratsa da, düz bağırsaq, ağız boşluğu ve gözler de prosese qoşula biler.
Xlamidioz. Cinsi yolla keçen infeksiyalar arasında tez-tez rast gelinir. Ona Chlamydia trachomatis sebeb olur. Mikroorqanizmin tesirinden kişi ve qadınların bütün sidik-cinsiyyet sistemleri zedelene bilir.
Diger infeksiyalar. Bura az yayılmış infeksiyalar: yumşaq şankr, qasıq qranuloması, ureaplazma ve s. daxildir.
Cinsi yolla keçen virus menşeli infeksiyalar
Cinsi yolla keçen infeksiyaların müalicesi
Hazırkı dövrde virus infeksiyalarının ekseriyyetinin tam müalicesi olmadığından bu tip xestelikler ciddi problem sayılır. Müasir tebabet yalnız bu infeksiyaların gedişini tormozlamağa, elametleri zeifletmeye imkan verir. Ancaq


[1] 2 3 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7309 / 1088