canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Dispareuniya

Dispareuniya – xarici cinsiyyet orqanları ve kiçik çanaq nahiyesinde cinsi elaqe ile bağlı ağrı ve diskomfort hissinin yaranmasıdır. Psixogen ve ya üzvi menşeli olur. Dispareuniya cinsi hezzin olmaması, libidonun azalması, intim yaxınlıqdan imtina, cinsi partnyorla münasibetin korlanması ve depressiyaya getirib çıxarır. Dispareuniyanın sebebleri ginekoloji müayine, USM, laborator analizler, psixoterapevt ve ya seksoloqun konsultasıyası zamanı müeyyen edilir. Müalice esas ginekoloji xesteliyin terapiyası, psixoterapiya, optimal seksual texnikanın tetbiqinden ibaretdir.

Dispareuniya barede ümumi melumat
Dispareuniya – cinsi elaqeden evvel, koitus zamanı ve ya ondan sonra cinsi orqanlarda yaranan diskomfort ve ya ağrı hissidir. Her 2 cinsin nümayendelerinde müşahide oluna biler, lakin qadınlarda seksual funksiyanın bu pozğunluğu daha çox qeyd olunur. Qadın populyasiyasında dispareuniyanın yayılma tezliyi deqiq müeyyen olunmamışdır, bu da qadınların ekseriyyetinin bu problemle mütexessislere müraciet etmekden çekinmeleri ile elaqedardır. Müxtelif menbelere esasen dispareuniyanın epizodları periodik olaraq 15-60% qadınlarda (doğuşdan sonrakı dövrde -45% aşkarlanır, lakin xestelerin daha az hissesine xüsusileşdirilmiş ginekoloji yardım teleb olunur.

İlk evveller «dispareuniya» termini seksologiya sahesine aid olub, müxtelif tedqiqatçılar terefinden ferqli menalarda (orqazm hiss etmemek, cinsi hevesin azalması, cinsi soyuqluq, ağrılı cinsi elaqe) işlenilirdi. Dispareuniyanın yaranmasının başlıca sebebi patoloji seksual reaksiyaların inkişafı ile neticelenen psixiki amiller hesab olunurdu. Hal-hazırda dispareuniyanın inteqral xarakterli olması sübut edilmişdir, bununla elaqedar problemin helli ile neinki seksoloq, hem de ginekologiya ve andrologiya sahesinin mütexessisleri meşğul olur.


Dispareuniyanın tesnifatı
Dispareuniyanın sebebleri
Yaranma sebeblerinden asılı olaraq dispareuniyanın simptomatik, psixogen ve qarışıq formaları ayırd edilir. Simptomatik


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7309 / 1092