canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Doğuşdan sonrakı endometrit

Doğuşdan sonrakı endometrit – uşaqlığın selikli qişasının doğuşdan sonra erken merhelelerde inkişaf eden irinli-iltihabi xesteliyidir. Patologiya qızdırma, intoksikasiya sindromu, qarnın aşağı hissesinde ağrı, çoxlu miqdarda irinli loxiyalar, uşaqlığın subinvolyusiyası ile tezahür edir. Doğuşdan sonrakı endometritin diaqnozu kiçik çanağın USM, histeroskopiya, uşaqlıq boşluğundakı möhteviyyatın bakterioloji ekilmesinin neticelerine esaslanır. Müalice meqsedile antibakterial, dezintoksikasion terapiya teyin edilir; küretaj, vakuum aspirasiya ve uşaqlıq boşluğunun yuyulması ehtiyatla aparılmalıdır.

Doğuşdan sonrakı endometrit barede ümumi melumat
Doğuşdan sonrakı endometrit – doğuşdan sonrakı infeksiyaların bir forması olub, uşaqlığın daxili örtüyünün (endometriumun) infeksion iltihabı ile xarakterize olunur. Ciftin ayrılmasından sonra uşaqlığın daxilinde yara sethi emele gelir, Qeyseriyye emeliyyatı ile aparılan doğuşlarda bu zedelenmelere uşaqlığın cerrahi travması da elave olunur. Endometriumun regenerasiyası yalnız doğuşdan 5-6 hefte keçdikden sonra baş verir. Bu dövrde şerti-patogen mikrofloranın aktivleşmesi ve zedelenmiş endometriumdan infeksiyanın daxil olması uşaqlıqda iltihabi prosesin yaranmasına getirib çıxarır. Endometrit texminen 7% zahılarda inkişaf edir, lakin doğuşdan sonrakı irinli-iltihabi patologiyalar arasında onun yayılma tezliyi 36–59% teşkil edir. Doğuşdan sonrakı endometrit keskin ve ya xroniki ola biler. Çox zaman yüngül gediş qeyd olunur, xesteliyin 25% halları infeksiyanın generalizasiyası ile müşahide olunan ağır formaların payına düşür. İltihabi proses adeten uşaqlığın ezele qatına-miometriuma yayılır, bu sebebden ekser hallarda doğuşdan sonrakı metroendometrit aşkar edilir.

Doğuşdan sonrakı endometritin yaranma sebebleri
Doğuşdan sonrakı endometritin sebebleri
Doğuşdan sonrakı endometritin yaranması cinsi yolların aşağı şöbelerinden ve ya MBS-den bakterial infeksiyanın qalxan yolla uşaqlıq boşluğuna düşmesi ile bağlıdır. 90%


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7312 / 941