canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Dölün baş gelişi

Dölün baş gelişi – dölün boylama veziyyeti olub, başın çanağın girişine teref yerleşmesi ile müşahide edilir. Dölün başının geliş hisselerinden asılı olaraq ense, ön baş, alın ve üz veziyyetleri qeyd olunur. Dölün gelişinin teyini doğuşun proqnozlaşdırılması üçün böyük ehemiyyet kesb edir. Dölün baş gelişi xüsusi mamalıq üsulları ve USM vasitesile aşkarlanır. Baş gelişi tebii doğuşlarda en çox rast gelinen ve arzuolunan forma hesab olunur. Buna baxmayaraq bezi hallarda (alın ve üz gelişinin arxa görkeminde) Qeyseriyye emeliyyatı ve ya mamalıq maşaları tetbiq olunur.

Dölün baş gelişi barede ümumi melumat
Dölün baş gelişi uşağın başının uşaqlıq boynunun daxili esneyine teref yerleşmesi ile xarakterize olunur. Baş gelişi zamanı dölün bedeninin en iri hissesi-başı doğuş yolları ile irelileyerek, özünden sonra ciyin, beden ve ayaqların süretle, heç bir çetinlik töretmeden doğulmasına şerait yaradır. Hamileliyin 28-30-cu heftesine qeder dölün geliş hissesi deyişe biler, lakin 32-35-ci heftelerde ekser qadınlarda baş gelişi müşahide olunur. Mama-ginekologiyada baş, çanaq ve köndelen gelişler ayırd edilir. Onlar arasında en çox döl gelişine (90% hallarda) rast gelinir ve tebii doğuşların böyük hissesi dölün bu veziyyeti ile gedir.

Dölün baş gelişinin formaları
Dölün baş gelişinin formaları
Dölün baş gelişi zamanı başın veziyyetinin bir neçe formaları mümkündür: ense, ön baş, alın ve üz. Bunlar arasında en optimal forma bükücü ense gelişi sayılır. Doğuş kanalında irelileyen başın aparıcı nöqtesi kiçik emgek hesab olunur. Dölün baş gelişinin ense formasında doğuş yollarından keçen zaman uşağın boynu bükülerek ele bir veziyyet alır ki, doğum anında ense hisse digerlerinden önde olur. Bütün doğuşların 90-95% bu üsulla gedir. Lakin dölün baş gelişi zamanı çanaq gireceyine daxil olmuş başın müxtelif derecelerde açılma veziyyetlerinden asılı olaraq aşağıdakı formalarına rast gelinir:


Başın I dereceli açılması – ön baş (ön tepe) gelişi. Ön baş gelişi hallarında qovma


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7312 / 923