canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Dölün inkişafının lengimesi

Dölün inkişafının lengimesi — onun boy, çeki ve diger fetometrik göstericilerinin hestasiyanın müeyyen müddetleri üçün nezerde tutulan orta normativlerden geri qalmasıdır. Adeten simptomsuz gedir, lakin hamilenin çeki artımının azlığı, qarın dairesinin kiçik olması, uşağın çox aktiv ve ya nadir hereketliyi ile tezahür ede biler. Diaqnozun qoyulması meqsedile ciftin USM, fetometriya, KTQ, cift qan dövranının doppleroqrafiyası aparılır. Müalice kombineolunmuş medikamentoz yolla olub, angioprotektor, reoloji preparatlar, tokolitik, antihipoksant, membranostabilizatorların teyininden ibaretdir. Terapiyanın qeyri-effektivliyi ve pozğunluqların ağırlaşması zamanı tecili doğuş ve ya Qeyseriyye kesiyi emeliyyatı meslehet görülür.

Dölün inkişafının lengimesi barede ümumi melumat
Dölün betndaxili inkişafının lengimesi (hipotrofiya) zamanı onun kütlesi orta normativden 10 ve ya daha çox prosentil aşağı olur. Tibbi statistik melumatlara esasen dölün betndaxili inkişafının lengimesi her 10-cu hamileliyin gedişini ağırlaşdırır, döl ve yenidoğulmuşun müxtelif xesteliklerine sebeb olur. 70-90% hallarda dölün inkişafının lengimesi III trimestrde ananın xestelikleri, ciftin patologiyası ve çoxdöllülük zamanı baş verir. Hipotrofiyalı uşaqların 30% vaxtından qabaq doğulur, yalnız 5% yenidoğulmuşlarda yetişkenlik elametleri müşahide olunur. Ekser hallarda dölün inkişafının lengimesi yaşı 18-den kiçik ve ya 30-dan böyük olan qadınlarda qeyd olunur. Bu patologiyanın yaranma riski ilk hamileliyi gec yaşlarda reallaşan qadınlarda daha yüksekdir.

Dölün inkişafının lengimesinin sebebleri
Dölün inkişafının lengimesinin sebebleri
Dölün bendaxili inkişafı ve yetişkenliyinin lengimesi qida maddeleri ve oksigenin kifayet qeder daxil olmaması ve ya menimsenilmemesi ile elaqedardır. Bu pozğunluqların birbaşa sebeblerine fetoplasentar sistem, döl ve ana orqanizminde, döl qişalarında geden patoloji deyişiklikler aiddir. Adeten inkişafın lengimesi aşağıdakı amillerin tesirinden baş


[1] 2 3 ... 8 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7312 / 937