canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Endometriumun atipik hiperplaziyası

Endometriumun atipik hiperplaziyası – uşaqlığın daxili qatının patoloji çoxalması olub, atipik hüceyrelerin yaranması ile seciyyelenir. Estrogenlerin artması ve progesteronun çatışmazlığı neticesinde inkişaf edir. Endometriumun atipik hiperplaziyası xerçengönü xestelik hesab olunur. Patologiyaya her bir yaşda rast gelmek olar, lakin daha çox 45 yaşdan sonra aşkar olunur. Aybaşı siklinin pozulması ve uşaqlıq qanaxmaları ile (menorragiya ve metrorragiya) müşaiyet olunur. Diaqnoz şikayetler, anamnez ve aparılan elave müayine metodlarının neticelerine esasen qoyulur. Müalice-hormonterapiya, selikli qişanın qaşınması ve ablasiyası.

Endometriumun atipik hiperplaziyası barede ümumi melumat
Endometriumun atipik hiperplaziyası- onun süretli proliferasiyası olub, hüceyrelerin quruluşunun deyişmesi ile müşaiyet olunur. Esasen 45-55 yaşlı qadınlarda rast gelinir. Klimaks ve menopauza zamanı uzunmüddetli, tekrarlanan hiperplaziya xerçengönü merhele hesab olunur. Bedxasseli patologiyaya keçmesi xesteliyin formalarından asılı olaraq 8-29% teşkil edir. Endometriumun atipik hiperplaziyası adeten reproduktiv sistemin diger xestelikleri ile müşterek şekilde inkişaf edir. Müalice üsulu xestenin yaşı, onun hamile qalmaq isteyi, yanaşı geden genital ve ekstragenital xesteliklerden asılıdır. Xesteliyin müalicesi ginekologiya ve onkologiya sahesinin mütexessisleri terefinden aparılır.

Endometriumun atipik hiperplaziyasının yaranma sebebleri
Endometriumun atipik hiperplaziyasının sebebleri
Bu xesteliyin inkişafı estrogenlerin seviyyesinin artması, proqesteronun azalması, ovulyasiyanın olub-olmaması ile elaqedardır Estrogen ve proqesteron endometriumun siklik deyişikliklerinin tenziminde iştirak edir. Aybaşının birinci fazasında estrogenler hüceyrelerin proliferasiyasını temin edir. İkinci fazada proqesteron proliferasiyanı zeifledir, sekresiyanı güclendirir. Ovulyasiya baş vermedikde, tam ve ya nisbi hiperestronegemiya zamanı sekresiya fazası başlamır ve ya da zeif olur.


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7316 / 281