canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Endometriumun fibroz polipi

Endometriumun fibroz polipi — uşaqlığın daxili qişasından yaranan, enli esas ve ya ayaqcığa malik xoşxasseli birleşdirici toxuma şişidir. Adeten xestelik simptomsuz gedir, yalnız töremenin iri olduğu hallarda uşaqlıq qanaxmaları ve qarnın aşağı hissesinde ağrılarla tezahür edir. Diaqnostika meqsedile uşaqlığın USM ve kontrast rentgenoqrafiyası, histeroskopiya, sıyrıntının histoloji müayinesinden istifade olunur. Müalice cerrahi yolla aparılır: transservikal histerorezektoskopiya üsulu ile polipin kesilmesi, şişin esasının yandırılması, uşaqlığın küretajı ve yaxud müalicevi-diaqnostik qaşınması.

Endometriumun fibroz polipi barede ümumi melumat
Endometriumun poliplerinin diger növlerinden ferqli olaraq, fibroz neoplaziyalar birleşdirici toxumadan inkişaf edir, yalnız bezi hallarda terkibinde az miqdarda veziye rast gelinir. Ekser töremelerin ölçüleri 1sm-den böyük olmur. Şişler tek sayda olub, uşaqlığın selikli qişasının atrofiyası fonunda formalaşır. Bele neoplaziyalar aşağı seviyyeli vaskulyarizasiya ve proliferasiya ile seçilir. Fibroz polipler bir qayda olaraq, hormonlardan asılı olmur ve çox nadir hallarda reproduktiv yaşda olan qadınlarda aşkarlanır. Adeten fibroz neoplaziyalar 40 yaşdan yuxarı pasiyentlerde premenopauza, menopauza ve postmenopauza dövründe müşahide edilir. Qızlarda menarxenin başlanmasına qeder endometirumun birleçdirici toxuma neoplaziyaları inkişaf etmir.

Endometriumun fibroz polipinin yaranma sebebleri
Endometriumun fibroz polipinin sebebleri
Endometriumun xoşxasseli şişlerinin 50%-den çoxunun hormonal disbalans fonunda formalaşmasına baxmayaraq, fibroz polipozun qeyde alındığı qadınlarda estrogenlerin seviyyesi adeten normal ve ya aşağı olur. Ginekologiya sahesinin ekser mütexessislerinin fikrince birleşdirici toxuma polipleri esasen qeyri-hormonal sebeblerden yaranır:


Xroniki endometritler. Endometriumun qeyri-spesifik amiller ve ya CYKİ-nin tesirinden iltihablaşması toxumaların trofikasının pozulmasına getirib çıxarır ve


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7316 / 647