canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Endometriumun vezili hiperplaziyası

Endometriumun vezili hiperplaziyası – endometriumun vezi toxumasının heddinden artıq çoxalması neticesinde onun qalınlaşması ve hecminin artması ile xarakterize olunur. Endometriumun vezili hiperplaziyası gur aybaşı, disfunksional anovulyator qanaxmalar, anemiya, sonsuzluqla tezahür edir. Diaqnoz USM, histeroskop, EXO-HSQ, endometriumun biopsiyası, hormonal müayineler esasında qoyulur. Endometriumun vezili hiperplaziyasının müalicesi: uşaqlıq boşluğunun qaşınması, hormonoterapiya, zeruret olduqda endometriumun rezeksiyası ve ya ablasiyası aparılır.

Endometriumun vezili hiperplaziyası barede ümumi melumat
Endometriumun vezili hiperplaziyasının esasında uşaqlığın vezi toxumasında geden heddinden artıq aktiv proliferativ prosesler dayanır. Endometriumun hiperplastik deyişikliklerinin tehlükeliyi onun proqressivleşmesi ve maliqnizasiya riski ile bağlıdır. Endometriumun vezili hiperplaziyasının vaxtında diaqnostika ve müalicesinin aktuallığı qadının reproduktiv potensialının saxlanılması ve endometriumun xerçenginin profilaktikası ile izah olunur. Diaqnoz yalnız endometriumdan götürülmüş nümunelerin histoloji müayinesine esasen qoyulur.

Endometriumun vezili hiperplaziyasının yaranma sebebleri
Endometriumun vezili hiperplaziyasının sebebleri
Endometriumun vezili hiperplaziyası müxtelif yaşlı qadınlarda müeyyen risk amillerinin tesirinden yaranır, lakin ekser hallarda orqanizmde geden hormonal deyişiklerle elaqedar keçid dövrlerinde (pubertat ve premenopauza) rast gelinir.


Endometriumun vezili hiperplaziyasının inkişafına sebeb olan cinsiyyet sisteminin fon xesteliklerine uşaqlığın mioması, polikistoz yumurtalıqlar sindromu, endometrioz, endometrit daxildir. Çox zaman ginekoloji emeliyyatlar, endometriumun diaqnostik qaşınması, abortlar da bu patologiyaya getirib çıxarır. Uşaqlığın hiperplastik proseslerinin risk amillerine anamnezde doğuşların olmaması, hormonal kontrasepsiyadan imtina, hamileliyin süni yolla dayandırılması, gecikmiş menopauza


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7316 / 454