canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Endoservisit

Endoservisit — servikal kanalın selikli qişasının iltihabı olub, şerti-patogen mikroflora ve ya CYKİ töredicilerinin tesirinden yaranır. Xesteliyin esas klinik elametlerine gur vaginal ifrazatlar aiddir. Axıntılar cinsi akt zamanı ve ya sakitlik halında qarnın aşağı hissesi ve bel nahiyesinde ağrılarla müşayiet oluna biler. Diaqnostika meqsedile vaginal güzgülerin kömeyile baxış, servikal yaxmanın müayinesi, genişlenmiş kolposkopiya, kiçik çanaq orqanlarının USM-den istifade olunur. Etiopatogenetik müalice mikrobeleyhine preparatların ve vaginal mikrofloranı, immunitet, hormonal fonu berpa eden vasitelerin tetbiqine esaslanır.

Endoservisit barede ümumi melumat
Endoservisit — reproduktiv yaşda olan (20-40 yaş) pasiyentlerde aşkarlanan ginekoloji xesteliklerin en geniş yayılmış formalarından biridir. Statistik melumatlara (PubMed, 2012-ci il) esasen qadınların 50% heyatlarında en azı bir defe servikal kanalın selikli qişasının iltihabını keçirir. Pasiyentlerin 2/3 hissesinde iltihabi proses qeyri-spesifik xarakter daşıyır. Servisitle xestelenme hallarının yüksek seviyyesi qadın cinsiyyet orqanlarının iltihabi xesteliklerinin (kolpit, endometrit ve s.) tezliyinin artma tendensiyası, elece de immun ve hormonal pozğunluqların geniş yayılması ile elaqedardır.

Endoservisitin yaranma sebebleri
Endoservisitin yaranma sebebleri
Endoserviksin iltihabının esas sebebi servikal kanalın selikli qişasının müxtelif infeksion agentler terefinden zedelenmesidir. İltihab hem şerti-patogen mikroorqanizmler (korinebakteriya, stafilokokk, streptokokk, bakterioid, bağırsaq çöpleri ve s.), hem de CYKİ agentleri (genital herpes virusu, xlamidiya, trixomonada, urea- ve mikoplazma, qonokokklar ve s.) terefinden törene biler. Endoservisitin inkişafında infeksiya ile yanaşı risk amilleri de mühüm rol oynayır:


Kiçik çanaq orqanlarında iltihabi prosesler – vulvovaginit, endometrit, adneksit, sistit.
Klimaks dövründe estrogenlerin seviyyesinin azalması neticesinde atrofik


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7316 / 341