canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Gec düşük

Gec düşük — hestasiyanın 13-22-ci heftelerinde hamileliyin özbaşına pozulmasıdır. Merhelelerden asılı olaraq, belde ve qarnın aşağı hissesinde dartıcı ve ya tutmaşekilli ağrılar, qanlı vaginal ifrazatlar yaranır, döl yumurtası ve ya onun fraqmentleri xaric olur. Diaqnostika meqsedle bimanual palpasiya, transabdominal ginekoloji USM aparılır, XQ-nin konsentrasiyası müeyyen edilir. Gec düşük riski yarandıqda qoruyucu rejim, hormonal, spazmolitik, sedativ preparatlar teyin olunur. Başlayan ve ya artıq baş vermiş düşüklerde uşaqlıq boşluğunun temizlenmesi, antibakterial ve anemiyaeleyhine terapiya gösteriş sayılır.

Gec düşük barede ümumi melumat
Gec düşükler 2-4% hamilelerde rast gelinir, bu da hestasiyanın pozulması hallarının 1/5 hissesini teşkil edir. Gec düşüyün vaxtından evvel doğuşdan esas ferqi dölün heyat qabiliyyetine malik olmamasıdır. Hestasiyanın 22-ci heftesinde aparılan abortlarda dölün çekisi 500 qrama qeder olur ve o, uşaqlıq boşluğundan kenarda serbest inkişaf ede bilmir.

Gec düşüyün sebebleri
Erken düşüklerden ferqli olaraq, hamileliyin 13-22-ci heftelerde pozulması çox nadir hallarda genetik anomaliyalarla elaqedar baş verir. Bu dövrde artıq dölün esas orqanları formalaşdığından düşüklere esasen aşağıdakı patologiyalar sebeb olur:


İstmiko-servikal çatışmazlıq. Genetik anomaliyalar, hormonal deyişiklikler ve ya keçmiş doğuşlarda mexaniki zedelenmeler uşaqlıq boynunun çatışmazlığına getirib çıxarır. Döl kisesinin enmesi ve onun qişalarının cırılması doğuş fealiyyetinin vaxtından evvel başlanmasına tesir edir. İSÇ adeti düşükler keçiren 15-40% qadınlarda aşkarlanır.
Uşaqlığın patologiyaları. İnkişaf anomaliyaları (tekbuynuzlu, ikibuynuzlu, yeherebenzer uşaqlıq), iltihabi prosesler, adenomioz, submukoz mioma, diger xoş ve bedxasseli töremeler hamileliyin normal gedişine mane olur.
Cift ve göbek ciyesinin patologiyaları. Ciftin yetişmesinin lengimesi ve ya hipoplaziyası, toxumalarında kista ve kalsinoz sahelerinin olması, onun iltihabı ve


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7316 / 229