canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Hamilelerde qalxanabenzer vezinin xerçengi

Hamilelerde qalxanabenzer vezinin xerçengi ‒ tireoid toxumasının hestasiya dövründe aşkarlanan bedxasseli şiş xesteliyidir. Ekser hallarda simptomsuz gedir. Boyun nahiyesinde düyünlü töremeler ve ağrı, boyun limfa düyünlerinin böyümesi, sesin deyişmesi, teneffüs ve udqunmanın çetinleşmesi, tutmaşekilli öskürek, tengnefeslik, boğulma ile tezahür ede biler. Diaqnostika USM, qalxanabenzer vezinin nazik iyneli biopsiyası, tireoid hormonların miqdarının teyinine esaslanır. Müalice zedelenmiş toxumaların subtotal ve ya total xaric edilmesi, emeliyyatdan sonra tiroksinle evezedici terapiyanın aparılmasından ibaretdir.

Hamilelerde qalxanabenzer vezinin xerçengi barede ümumi melumat
Statistik melumatlara esasen son 20 il erzinde qalxanabenzer vezinin bedxasseli xesteliklerinin sayı 2 defe artmışdır, bu da etraf mühitin radiaktiv maddelerle çirklenmesi, ekser erazilerinin endemikliyi, elece de xesteliyi klinikaönü merhelelerde aşkar etmeye imkan veren müasir diaqnostik üsulların tetbiqi ile bağlıdır. Patogenetik cehetden tireokarsinoma hamilelikle elaqeli olmasa da, reproduktiv yaşda olan qadınlarda şişin daha çox rast gelinmesi ve radikal müalice üsullarından sonra yaşam müddetinin yüksek olması xesteliyin hestasiya ile müşterek şekilde inkişaf etme ehtimalını artırır.

Hamilelerde qalxanabenzer vezinin xerçenginin yaranma sebebleri
hamilelerde qalxanabenzer vezinin xerçenginin elametleri
Xesteliyin etiologiyası müeyyen edilmemişdir. Ehtimal olunan provokasiyaedici amillere hipofiz hormonu olan tireotropinin hiperproduksiyası, ionlaşdırıcı şüalanmanın tesiri aiddir. Neoplaziyaya esasen reproduktiv orqanların patologiyaları, xoşxasseli tireoid şişler, xroniki tireoidit, düyünlü zobdan eziyyet çeken hamilelerde rast gelinir. Qalxanabenzer vezinin bedxasseli töremelerinin bezi formalarının inkişafı irsi meyllikle bağlıdır: papillyar ve follikulyar karsinomaların 2,5-6,3%, medullyar xerçengin ise 35%-i ailevi xarakter daşıyır. Pasiyentlerin bir hissesinde neoplaziya


[1] 2 3 ... 7 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7329 / 1232