canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Hamilelerde qısa uşaqlıq boynu

Hamilelerde qısa uşaqlıq boynu — orqanın uzunluğunun müvafiq hestasiya dövrü üçün nezerde tutulan minimal göstericilerden az olması ile seciyyelenir. Ekser hallarda simptomsuz keçir, USM-skrininq zamanı aşkarlanır. Vaginal ifrazat ve qarnın aşağı hissesinde ağrılardan ibaret klinik simptomatikanın yaranması hamileliyin pozulması riskinin yüksek olmasına delalet edir. Diaqnozun qoyulması üçün ginekoloji baxış, servikometriya aparılır, zeruret olduqda hormonal fon teyin edilir. Müalice kombineolunmuş olub, tokolitiklerin qebulu, hormonoterapiya, mamalıq pessariumunun qoyulması ve ya servikal kanalın tikilmesinden ibaret olur.

Hamilelerde qısa uşaqlıq boynu barede ümumi melumat
Qısa uşaqlıq boynu— hamileliyin özbaşına pozulmasının en çox rast gelinen sebeblerinden biridir. Mamalıq ve ginekologiya sahesinin mütexessislerinin melumatlarına esasen gec düşükler ve vaxtından evvel doğuşların 15-42%-i bu patologiyanın tesirinden yaranır. Her 10-cu xestede qısa uşaqlıq boynu müşahide olunur. Diaqnoz adeten hamileliyin 15-20-ci heftesinde qoyulur. Hestasiyanın 20-ci heftesinde orqanın ölçüsünün 3 sm-den az olması hamileliyin davam etdirilmesi üçün kritik sayılır. II trimestrin sonunda uşaqlıq boynunun 2 ve daha az sm-e qeder qısalması pozğunluğun cerrahi yolla korreksiyası üçün birbaşa gösteriş sayılır. Patologiyaya ekser hallarda tekrar doğan qadınlarda rast gelinir, bu da keçmiş doğuşlarda baş veren travmalarla izah olunur.

Hamilelerde qısa uşaqlıq boynunun sebebleri
Hamilelerde qısa uşaqlıq boynunun sebebleri
İstmiko-servikal sahenin ehemiyyetli derecede qısalması uşaqlıq boynunun toxumalarında geden patoloji deyişiklikler ve onun tenzimleyici hormonların tesirine ve ya onların konsentrasiyasının yükselmesine qarşı hiperhessaslığı, böyüyen dölün ve onun qişalarının uşaqlığın aşağı seqmentine tezyiqi zamanı yaranır. Qısalmış uşaqlıq boynunun birbaşa sebebleri aşağıdakılardır:


Anatomik qüsurlar ve mexaniki zedelenmeler. Anatomik qısa boyun genital


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7338 / 1194