canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Hamilelerde simptomsuz bakteriuriya

Hamilelerde simptomsuz bakteriuriya — hestasiya dövründe laborator üsulla teyin olunan patoloji veziyyetdir, bu zaman 24 saat ve daha artıq fasile ile aparılan sidiyin tekrar müayinesi titri 100 000 KEV/ml-den çox olan eyni mikroorqanizmin aşkarlanmasına imkan verir. Klinik simptomatika qeyd olunmur. Pozğunluq sidiyin ümumi analizi, bakterioloji ekilme, skrininq fotokolorimetrik TTX-testinin kömeyile aşkarlanır. Müalice fosfomisinler, polusintetik penisillinler, sefalosporinler, sintetik nitrofuranlar, bitki terkibli uroantiseptiklerin teyini ile aparılır.

Hamilelerde simptomsuz bakteriuriya barede ümumi melumat
Simptomsuz bakteriuriyaya (asimptomatik ve ya gizli xroniki bakteriuriya) 2,5-26% hamilelerde rast gelinir. Aşağı sosial-ekonomik statuslu xestelerde bu sindrom 5 defe çox inkişaf edir. Ekser hallarda sidik-ifrazat traktının qeyri-iltihabi bakterial kolonizasiyası hamilelikden evvel qeyd olunur. Hamilelerin 52,3%-de simptomsuz bakteriuriya I, 35,4%-de -II, 12,3% ise III trimestrde aşkarlanır. ÜST-nin tövsiyelerine esasen bakterial agentlerin miqdarının 100 000 ve daha artıq KEV/ml olması klinik ehemiyyetli hesab olunur. Lakin urologiya, mamalıq ve ginekologiya sahesinin mütexessislerinin müşahidelerine esasen hestasiyanın gedişinin ağırlaşması riski hetta 100-10 000 KEV/ml zamanı yaranır.

Hamilelerde simptomsuz bakteriuriyanın sebebleri
Hamilelerde simptomsuz bakteriuriyanın sebebleri
Patologiya normada periuretral ve perianal sahelerde kolonizasiyalaşan kommensal mikroorqanizmler terefinden töredilir. 95% xestelerde monoinfeksiya izlenilir. Texminen 2/3 hallarda qram-menfi bakteriyalar aşkar edilir: simptomsuz bakteriuriyalı xestelerin 51,7%-de analizlerde bağırsaq çöpü, az hallarda ise protey, klebsiella, enterobakter, sitrobakter, psevdomonad, fermentleşdirmeyen bakteriyalar müeyyen olunur. Qram-müsbet mikrofloranı stafilokokk (epidermal, hemolitik, saprofit), piogen streptokokk, fekal enterokokklar temsil edir.


Bakterial vaginoz,


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7340 / 1184