canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Hamilelerde süd vezi xerçengi

Hamilelerde süd vezi xerçengi — hestasiya, laktasiya fonunda ve ya doğuşdan sonra 12 ay müddetinde aşkarlanan bedxasseli neoplaziyadır. Süd vezilerinin düyünlü ve ya diffuz berkimesi, onların ağrılı olması, diskomfort hissi, areola nahiyesinde ağrı, döş gilesinden ifrazat, derinin lokal deyişiklikleri, aksillyar limfa düyünlerinin böyümesi ile tezahür edir. Diaqnoz USM, trepanobiopsiya, süd vezilerinin MRT-nin neticelerine esasen qoyulur. Hestasiya dövründe cerrahi üsullardan (adeten modifikasiya olunmuş radikal mastektomiyadan), AC sxemi üzre kimyaterapiyadan istifade olunur. Doğuşdan sonra terapiya hormonal preparatlar ve şüa terapiyası ile tamamlanır.

Hamilelerde süd vezi xerçengi barede ümumi melumat
Süd vezisinin bedxasseli şişleri yayılma tezliyine göre hamilelerde rast gelinen neoplaziyalar arasında ikinci yeri (1:3 000 — 1:10 000 hamilelikler) tutur. Süd vezi xerçenginin rast gelindiyi hamilelerin orta yaşı 33 hesab olunur. 82% pasiyenterde I trimestrde birincili neoplaziya müşahide edilir, ¾ hallarda xerçengin gecikmiş merheleleri — 6-15 sm böyüklüyünde şişler aşkarlanır, her 5-ci hamilede daxili orqanlara metastazlar qeyde alınır.

Hamilelerde süd vezi xerçenginin yaranma sebebleri
Hamilelerde süd vezi xerçenginin sebebleri
Hestasiya zamanı yaranan bedxasseli neoplaziyaların etiologiyası hamilelikden kenar dövrde olduğu kimidir. 5-10% hallarda xerçengin inkişafına BRCA1/BRCA2 genlerinin mutasiyası sebeb olur. Qalan pasiyentlerde töreme dishormonal pozğunluqlar, etraf mühitin elverişsiz amillerinin (mutagen kimyevi maddeler, radiasiya ve s.) tesiri, immunçatışmazlıq fonunda baş verir. Bir qayda olaraq, hamilelerin süd vezilerinde aşkarlanan şişler mayalanmadan evvel yaranır, lakin onların ölçüleri fizioloji hestasion deyişikliklerle elaqedar arta bilir. Onkologiya, mamalıq ve ginekologiya sahesinin mütexessislerinin fikrince hamilelik zamanı süretli onkogenezin provokasiyaedici amilleri aşağıdakılardır:


Hormonal deyişiklikler. 70% -den çox


[1] 2 3 ... 7 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7341 / 1181