canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Hamilelerde uşaqlığın mioması

Hamilelerde uşaqlığın mioması — hestasiyadan evvel yaranan ve onun gedişini ağırlaşdıran miometriumun xoşxasseli hecmli töremesidir. Ekser pasiyentlerde klinik simptomatika müşahide olunmur. İri ölçülü neoplaziyalar zamanı xestelik qarnın aşağı hissesinde ağırlıq, qebizlik, defekasiya ve sidik ifrazının tezleşmesi, ayaqlar ve cinsiyyet orqanlarının ödemi ile tezahür ede biler. Diaqnoz uşaqlığın USM vasitesile tesdiqlenir. Konservativ müalice meqsedile spazmolitikler, tokolitikler, antiaqreqantlardan istifade olunur. Gösterişlere esasen konservativ miomektomiyanın aparılması mümkündür.

Hamilelerde uşaqlığın mioması barede ümumi melumat
Uşaqlığın miomasına 0,2-6% hamilelerde rast gelinir, bununla yanaşı xestelerin 2/3 hissesinden çoxunun yaşı 30-dan yuxarı olur ve onların 50%-de ilk hamilelik müşahide olunur. Son iller xesteliyin cavanlaşması- miomatoz düyünlerin esasen 27-29 yaşlı qadınlarda aşkarlanması halları qeyd olunur. Ekser cavan qadınlar irsi meylliye malik olur, tedqiqatların neticelerine esasen gecikmiş reproduktiv ve ya menopauza dövründe mioma aşkarlanan qadınların qızlarında bu xestelik 10-15 yaş erken müşahide olunur. 10-40% hallarda miomatoz düyünler hestasiyanın ve doğuşun gedişini ağırlaşdırır, daha ağır hallarda dölün ve uşaqlığın itirilmesi mümkündür.

Hamilelerde uşaqlığın miomasının yaranma sebebleri
Hamilelerde uşaqlığın miomasının sebebleri
Mamalıq ve ginekologiya sahesinin mütexessisleri miomatoz düyünlerin yaranmasına dair bir sıra nezeriyyeler ireli sürürler. Lakin hal-hazırda miomanın hamile olmayan ve hamile qadınlarda inkişaf sebeblerinın öyrenilmesi hele de davam edir. Ekser müelliflerin fikrince hestasiya dövründen asılı olmayaraq, miometriumda neoplastik proseslerin başlanmasına sebeb olan amiller aşağıdakılardır:


Dishormonal pozğunluqlar. Cinsi hormonların disbalansı yumurtalıqların xestelikleri (xroniki ooforit, adneksit, kista, endometrioz), hipotalamo-hipofizar tenzimin pozğunluqları, endokrin patologiyalar (şekerli


[1] 2 3 ... 8 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7340 / 1192