canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Hamilelerde virus hepatiti

Hamilelerde virus hepatiti — hamilelik dövründe aşkarlanan ve hepatotrop viruslar terefinden qaraciyer toxumasının zedelenmesi ile xarakterize olunan infeksion xestelikler qrupudur. İfadeli intoksikasiya, sarılıq, dispepsiya, sidik ve necisin renginin deyişmesi, qaraciyerin böyümesi ile tezahür edir. Xesteliyin diaqnozu İFA, İFR, PZR, ferment sistemi, piqment, zülal, yağ mübadilesinin laborator müayineleri, qanın ümumi analizi ve qaraciyerin USM neticelerine esasen qoyulur. Müalice infuzion terapiya, hepatoprotektor, ödqovucu preparatlarla dietoterapiya ve müalicevi-qoruyucu rejimin kombinasiyasından ibaretdir.

Hamilelerde virus hepatiti barede ümumi melumat
Hepatit virusuna hamilelerin 0,2-3,0%-de rast gelinir, 40-70% hallarda hestasiya dövründe müşahide olunan sarılıq bu viruslarla bağlı olur. Xestelerin 50%-den çox hissesinde hepatit B virusu aşkarlanır, xesteliyin keskin formasının yayılma tezliyi her 1000 hamileden 1-2, xroniki formada ise 5-15 nefer teşkil edir. Yayılmasına göre ikinci yeri hepatit A, üçüncü yeri ise son zamanlar daha çox hamilelik dövründe aşkarlanan hepatit C virusu tutur. Aparılan tedqiqatların neticelerine esasen müeyyen olunmuşdur ki, eyni şertler altında infeksiya ocağında olan hamile qadınların xesteliye tutulma halları digerleri ile müqayisede 5 defe çox olur. Virus hepatitinin risk amililerine cavan yaş dövrü, aşağı gelir, meişet şeraitinin pis olması, cinsi partnyorların tez-tez deyişdirilmesi, epidemik elverişli olmayan, aşağı keyfiyyetli tibb yardımı olan ölkelerde yaşamaq aiddir.

Hamilelerde virus hepatitinin yaranma sebebleri
Hamilelerde virus hepatitinin sebebleri
Hestasiya dövründe qaraciyerin hepatotrop viruslarla zedelenmesinin etiologiyası diger hallarla eynidir. Xesteliyin töredicileri RNT- ve DNT- terkibli müxtelif virus növleri: A (HAV), B (HBV), C (HCV), D (HDV), E (HEV) sayılır. Son zamanlar infeksion xestelikler sahesinin mütexessisleri hepatitlerin inkişafında F, G, SEN V, TTV ve diğer virusların da


[1] 2 3 ... 10 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7341 / 1181