canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Hamilelik toksikozu

Hamilelik toksikozu – hamileliyin gedişini ağırlaşdıran ve hestasiya dövrünün başa çatması ile aradan qalxan patoloji veziyyetdir. Yaranma müddetine göre erken ve gecikmiş toksikozlar ayırd edilir. Erken toksikoz hipersalivasiya, ürekbulanma, qusma ile müşayiet olunur. Erken toksikozun diaqnostikası hamile qadının şikayetlerine esaslanır; ağırlıq derecesi qan ve sidiyin biokimyevi göstericilerine nezeren teyin edilir. Erken toksikozun müalicesi qoruyucu rejim, pehriz, qusmaeleyhine ve sedativ vasiteler, infuzion terapiya, fizioterapiyanın teyininden ibaretdir.

Hamilelik toksikozu barede ümumi melumat
«Hamilelik toksukozu» anlayışına döl yumurtasının inkişafı ile elaqedar yaranan, hestasiya dövrü ve doğuşdan sonra aradan qalxan hamilelik ağırlaşmaları daxildir. Hamilelerde toksikozun inkişafı qadın orqanizminin hestasiyaya adaptasiya proseslerinin pozulması ile bağlıdır. Hamilelik toksikozları neyrohumoral tenzimin müxtelif pozğunluqları: vegetativ ve merkezi sinir sistemi, endokrin ve ürek-damar sisteminin funksional deyişiklikleri, mübadile ve immun cavabın pozulması ile ifade olunur.

Hamilelik toksikozlarının tesnifatı
Mamalıq ve ginekologiyada erken, gecikmiş (hestoz), elece de nadir formalı toksikozlar qeyde alınır. Erken hamilelik toksikozları I (hestasiyanın ilk günlerinden 12-13-cü hefteye qeder), gecikmiş toksikoz ise III trimestrde (26-27-ci hefteden hestasiyanın sonuna qeder) inkişaf edir.


Erken toksikozun formalarına qusma (yüngül, mülayim, ağır), ptializm (hipersalivasiya) aid edilir. Gecikmiş toksikoz hamilelik hidropsu, nefropatiya, preeklampsiya ve eklampsiya ile müşahide olunur. Toksikozun nadir rast gelinen klinik formalarına hestasiyanın istenilen müddetinde yarana bilen dermatozlar, sarılıq, bronxial astma, tetaniya, osteomalyasiya daxildir.

Erken hamilelik toksikozlarının yaranma sebebleri
hamilelik toksikozlarının sebebleri
Hamilelerde erken toksikozların yaranması etioloji ve patogenetik cehetden döl yumurtasının uşaqlıqda


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7342 / 1072