canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Hamilelikde ürekbulanma

Hamilelikde ürekbulanma — udlaq ve epiqastral nahiyede yaranan xoşagelmez hissiyyatdır. Ona hamileliyin müxtelif dövrlerinde rast gelinir. Ürekbulanma adeten diger hezm pozğunluqları ve vegetativ disfunksiya ile müşayiet edilir. Ekser hallarda bu elamet erken toksikozun inkişafı ile bağlı olur. Hemçinin ürekbulanma hamilelik patologiyalarında, MBT-nin xesteliklerinde baş verir. Onun sebebi USM, ginekoloji anamnez ve laborator analizlerle aşkar edilir. Simptomatikanı azaltmaq üçün qeyri-medikamentoz üsullardan, sedativ vasitelerden ve prokinetiklerden istifade edilir.

Normal hamilelikde ürekbulanma
Erken toksikoz
Hamilelik patologiyaları
Yumurtalıqların hiperstimulyasiya sindromu
MBT xesteliklerinde ürekbulanma
Hamilelikde ürekbulanmanın sebebleri
Normal gedişli hamilelikde ürekbulanma
Hamilelikde ürekbulanmanın sebebleri
Qida verdişlerinin ve yeyilen mehsulların sayının deyişmesi ile elaqedar tam sağlam hamilelerde vaxtaşırı ürekbulanma müşahide edilir. Onun sebebi gelecek ananın orqanizminde geden neyrohumoral deyişikliklerle bağlıdır. Bu prosesler hamileliyin saxlanmasına yönelir, elece de orqanizmi doğuş prosesine hazırlayır. Fizioloji amillerle elaqeli ürekbulanma ara-sıra baş verir, qeyri-medikamentoz üsullarla asan aradan qalxır. Normal hamilelikde ürekbulanma adeten aşağıdakı sebeblerden meydana çıxır:

Heddinden çox qidalanma. Hamilelerde iştahın artması qidanın iri porsiyalarla qebul olunması ile özünü büruze verir. Bele veziyyetlerde mede divarı dartılır, medealtı vezi ve biliar sistem elave yüklenmeye meruz qalır. Neticede xoşagelmez hissiyyat formalaşır. Hamilelikde ürekbulanma hem de dad hissiyyatının deyişmesi ve bir-birile uzlaşmayan mehsulların qebulu ile izah olunur.
Uşaqlığın ölçülerinin artması. Hamileliyin III trimestrinde uşaqlıq medeni sıxır, onun divarlarındakı sinir ucları qıcıqlanır, reflektor ürekbulanma yaranır. Yemekden sonra ve bedeni öne eydikde narahatlıq xeyli artır. Bir sıra hamileler tengnefeslikden şikayet


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7347 / 786