canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Hamilelikde uşaqlığın tonusu

Hamilelikde uşaqlığın tonusu — miometriumun tonik gerginliyinin doğuşun ehtimal olunan gününe qeder yükselmesi ile seciyyelenen patoloji veziyyetdir. Çanaq, qarın, bel, oma, aralıq nahiyesinde diskomfort, ağrı, gerginlik, uşaqlıq divarının berkimesi, daha ağır hallarda sidik ifrazının tezleşmesi, defekasiya çağırışları, dölün aktivliyinin deyişmesi ile tezahür edir. Diaqnostika palpasiyaya, uşaqlığın USM, tonusometriyaya, hormonların seviyyesinin teyinine esaslanır. Müalice meqsedile spazmolitikler, tokolitikler, sedativ vasiteler, progestagen preparatlardan istifade olunur.

Hamilelikde uşaqlığın tonusu barede ümumi melumat
Normada miometriumun saya ezele lifleri daima tonik yığılmış veziyyetde olmaqla uşaqlıq boşluğunda 8-12 mm.cv.st. tezyiq yaradır. Hamilelik zamanı pozğunluğun yayılma tezliyi 60-65%-e çatır. Onun yaranma ehtimalı 35 yaşdan sonra 3 defe yükselir, bu da keçirilmiş ginekoloji xestelikler, abortlar, diaqnostik ve invaziv müdaxilelerle bağlıdır. Risk qrupuna zererli emek şeraitinde işleyen, az yatan, siqaret ve spirtli içkilerden istifade eden, boşanmış ve ya cinsi partnyorla gergin münasibetde oaln qadınlar daxildir.

Hamilelikde uşaqlığın yüksek tonusunun sebebleri
Hamilelik zamanı uşaqlığın yüksek tonusunun sebebleri
Miometriumun yığılma aktivliyi neyrohumoral tesirler ve uşaqlığın ezele qatında baş veren patomorfoloji deyişiklikler neticesinde güclenir. Bezen tonusun artması fizioloji xarakter daşıyır (cinsi akt zamanı uşaqlıq ezelelerinin yığılması, hamileliyin II yarısında sancılar). Lakin ekser hallarda tonik aktivliyin yükselmesi hestasiyanın normal gedişine tehlüke töreden patoloji proseslerin inkişafına delalet edir. Uşaqlığın tonusu aşağıdakı sebeblerden artır:


Hormonal disbalans. Progesteron çatışmazlığı zamanı miometriumun saya ezele liflerinin tonik yığılmaları güclenir. Hiperprogesteronemiya steroidogenezin yumurtalıq ve ya böyreküstü vezi pozğunluqları olan hamilelerde androgenlerin yüksek konsentrasiyası, hipotireozla


[1] 2 3 ... 7 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7347 / 826