canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Heddinden artıq güclü doğuş fealiyyeti

Heddinden artıq güclü doğuş fealiyyeti – doğuş disfunksiyasının klinik forması olub, uşaqlığın hiperaktivliyi: izafi intensivlikli sancılar, onların tez-tez növbeleşmesi ve miometriumun yüksek tonusu ile tezahür edir. Qefil başlanğıc, süretli gedişle xarakterize olunur; bele hallarda ana ve dölde ağır fesadların yaranma tehlükesi yükselir. Heddinden artıq güclü doğuş fealiyyeti doğuşun dinamikasına nezaret, KTQ neticelerine esasen aşkarlanır. Doğuş disfunksiyasını aradan qaldırmaq üçün tokolitik preparatlar, ftorotan ve ya efir narkozundan istifade edilir.

Heddinden artıq güclü doğuş fealiyyeti barede ümumi melumat
Mamalıq tecrübesinde heddinden artıq güclü doğuş fealiyyetinin inkişaf tezliyi bütün doğuş hallarının 0,4-0,8%-ni teşkil edir. Heddinden artıq güclü doğuş fealiyyetinin elametlerine uşaqlığın yüksek tonusu (>12 mm cv. süt.) ve 50 mm cive sütunundan yüksek amplitudalı, 1-2 deqiqeden az intervalla 1 deqiqeden artıq davam eden patoloji xarakterli güclü sancılar aiddir.

Heddinden artıq güclü doğuş fealiyyetinde uşaqlıq boynu açılması ve dölün uşaqlıqdan qovulması süretle baş verir. Doğuş disfunksiyası bütün hallarda uşaqlıq-plasentar qan dövranının pozulması ve onunla bağlı dölde müxtelif ağırlıq derecesine malik qaz mübadilesi pozğunluqları ile müşayiet olunur. Çox zaman uşaqlığın hiperaktivliyi neticesinde doğuşlar («küçe doğuşları») ele süretle baş verir ki, qadını doğum evine çatdırmaq mümkün olmur.


Heddinden artıq güclü doğuş fealiyyetinin sebebleri
Heddinden artıq güclü doğuş fealiyyetinin sebebleri
Heddinden artıq güclü doğuş fealiyyetine sebeb olan amiller kifayet qeder öyrenilmemişdir. Doğuş gücünün bu tip pozulmaları adeten nevrasteniya, isteriya, Bazedov xesteliyi ve s. zamanı sinir sisteminin ümumi oyanıqlığının artması fonunda inkişaf edir. Hesab olunur ki, heddinden artıq güclü doğuş fealiyyeti doğuş aktının kortiko-visseral tenziminin pozulmaları ve bununla bağlı uşaqlıq ezelelerinin yığılma aktivliyini stimule eden hormon ve


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7347 / 827