canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Hiperpolimenoreya

Hiperpolimenoreya – menstrual siklin pozulmasıdır. Aybaşının çox miqdarda (hipermenoreya) ve uzunmüddetli (polimenoreya) olması ile xarakterize edilir. Hiperpolimenoreyada aybaşı ritmi adeten saxlanılır, lakin her ay tekrarlanan gur qanaxmalar astenik ve anemik sindromun inkişafına getirib çıxarır. Hiperpolimenoreyanın sebeblerini aşkar etmek üçün ginekoloji müayine, laborator testler (qanın ümumi analizi, yaxmanın müayinesi, hormonların teyini), kiçik çanaq orqanlarının exoqrafiyası, diaqnostik qaşınma ile aparılan histreoskopiyadan istifade olunur. Hiperpolimenoreyanın müalicesi onun sebeblerinin konservativ ve ya cerrahi üsulla aradan qaldırılması, demir çatışmazlıqlı anemiyanın korreksiyasına yöneldilir.

Hiperpolimenoreya barede ümumi melumat
Hiperpolimenoreya – menorragiya ve ya hipermenstrual sindromun bir növü olub, aybaşının müddeti ve intensivliyinin artması ile xarakterize olunur. Hiperpolimenoreyanın miqdar kriteriyasına aybaşı qanının 150 ml-den, davametme müddetinin ise 7 günden çox olması (12 günden az) aiddir. Bu veziyyetde aybaşı siklinin ritmikliyi pozulmur. Bezi hallarda hiperpolimenoreya proymenoreya – tez-tez tekrarlanan ve aralarındakı interval 21 günden az olan aybaşı qanaxmaları ile müşterek şekilde inkişaf edir. Hiperpolimenoreyanın deqiq populyasion tezliyi melum deyil. Tibbi edebiyyatlarda olan melumatlara esasen hiperpolimenoreya yeniyetme dövründe rast gelinen aybaşı pozulmalarının 19%-ni teşkil edir; reproduktiv dövrde uşaqlığın mioması olan qadınların 50%-de, uşaqlıqdaxili spiraldan istifade eden qadınların ise 3,7–9,6%-de iştirak edir.

Hiperpolimenoreyanın yaranma sebebleri
Hiperpolimenoreyanın sebebleri
Hiperpolimenoreya sindromu müxtelif genital ve ekstragenital xestelikler fonunda baş vere biler. Ekser hallarda bu tip aybaşı pozğunluqlarının yaranmasına uşaqlıqdaxili patoloji prosesler: endometrioz, submukoz ve interstisial fibroma, metroendometrit sebeb olur. Endometriumun heddinden artıq inkişafı (hiperplaziya) ve onun


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7347 / 881