canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
İnkişafdan qalmış (donmuş) hamilelik

İnkişafdan qalmış (donmuş) hamilelik – embrionun inkişafının tamamile dayanması ve onun ölümü ile elaqedar hamileliyin sona qeder çatdırılmamasıdır. Bele patoloji hallar I-II trimestrde müşahide olunur ve toksikoz hallarının tam kesilmesi, yaxılan qanlı ifrazat, hipertermiya ile tezahür edir. Hestasiyanın 18-28-ci heftesinde inkişafdan qalmış hamileliyin esas elameti dölün hereki aktivliyinin tamamile dayanması sayılır. Diaqnoz obyektiv baxış ve USM-in neticelerine esasen qoyulur. Müalice medikamentoz abort ve ya uşaqlıq boşluğunun döl yumurtası ve onun qişalarından temizlenmesinden ibaretdir.

İnkişafdan qalmış (donmuş) hamilelik barede ümumi melumat
İnkişafdan qalmış (donmuş) hamilelik– dölün betndaxili inkişaf ve heyat fealiyyetinin dayanması hesab olunur. Bu mamalıq patologiyası adeten 30 yaşdan yuxarı ilk defe doğan qadınlarda inkişaf edir. Statistikaya göre donmuş hamileliye daha çox yaşı 40-dan artıq olan pasiyentler meruz qalır. Bele hallarda inkişafdan qalmış hamileliyin yaranma riski hormonal stabillik, çoxsaylı abortlar ve cinsi sferanın infeksiyaları ile müşayiet olunur. Bu sebebden hemin yaş qrupuna daxil olan hamile qadınlar öz sehhetlerine diqqet yetirmeli ve hekimin teyinatlarına emel etmelidirler.

Erken dövrde inkişafdan qalmış hamilelik ekser hallarda hestasiyanın 3-4 ve 8-11-ci heftesinde aşkarlanır. Bu dövrde en vacib anatomik strukturların formalaşma prosesi gedir ve hemin merhelede embrion xaricden neqativ amillerin tesirine daha hessas olur. Hemçinin 16-18-ci heftelerde inkişafdan qalmış hamileliyin ehtimalı yüksek olur. Mütexessisler bu qanunauyğunluğun ne ile bağlı olduğunu deqiq izah ede bilmirler. Lakin qeyd etmek lazımdır ki, embriogenezin 4-cü ayından sonra donmuş hamileliyin yaranma riski azalır.


İnkişafdan qalmış (donmuş) hamilelik ana orqanizmi üçün real tehlüke sayılır. Uşağın itirilmesi ile bağlı psixi travmadan elave qadının sağlamlıq ve heyatı tehlüke altına alınır. Bele veziyyetde hamileliyin davam etdirilmesi


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7348 / 353