canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Keskin vaginit

Keskin vaginit – uşaqlıq yolunun selikli qişasının infeksion ve ya qeyri-infeksion xarakterli qızğın gedişli iltihabı prosesdir. Keskin vaginitin elametlerine uşaqlıq yolu nahiyesinde hiperemiya, qaşınma ve göyneme, gür atipik ifrazat, dispareuniya, ağrılı sidik ifrazı aiddir. Diaqnoz ginekoloji baxış, pH-metriya, vaginal sekretin mikrobioloji, seroloji ve PZR-müayinelerin neticelerine esasen qoyulur. Keskin vaginitin müalicesinde esas meqsed etioloji amilin aradan qaldırılmasından ibaretdir, bu da uşaqlıq yolunun sanasiyası, iltihabeleyhine, antimikrob terapiya ve sonrakı merhelede mikrofloranın normallaşdırılması ile elde edilir.

Keskin vaginit barede ümumi melumat
Keskin vaginit (kolpit) infeksiya, allergen, kimyevi qıcıqlandırıcılar, yüksek temperaturun tesirinden uşaqlıq yolu dehlizinin ve divarlarının selikli qişasının aydın nezere çarpan iltihabi deyişiklikleridir. Reproduktiv yaşlı qadınlar arasında xronikleşmeye ve residivleşmeye meylli keskin vaginitin yüksek yayılma tezliyi qeyd olunur. Patologiya ekser hallarda vulva (vulvovaginit), sidik kanalı ve uşaqlıq boynunun iltihabı ile müşterek şekilde inkişaf edir. Keskin formanın davametme müddeti 2 hefteden, yarımkeskin formada ise 2 aydan çox olmur. Keskin vaginit daimi ve ehemiyyetli diskomfort töredir, cinsi heyatı pozur, diger reproduktiv orqanların (uşaqlıq, yumurtalıqların) iltihabi prosese celb olunmasına, hestasiya dövründe ise betndaxili infeksiyalaşmaya, dölün inkişaf qüsurlarının formalaşmasına, hamileliyin pozulmasına sebeb olur.

Keskin vaginitin yaranma sebebleri
Keskin vaginitin sebebleri
Keskin vaginitin inkişafında infeksion amiller-bakteriyalar, ibtidailer, viruslar, göbelekler esas rol oynayır. Ekser hallarda etioloji agentler qisminde cinsi akt zamanı (CYKİ) xaricden daxil olan ve ya diger infeksiya ocaqlarından (meselen verem menşeli) yayılan mikroorqanizmler iştirak edir. Xesteliyin tekanverici amillerine uşaqlıq yolunun normal biotopunun pozulması- saprofit mikrofloranın


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7348 / 343