canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Kiçik çanaq venaların varikoz genişlenmesi (KÇVVG)

Kiçik çanaq venalarının varikoz genişlenmesi (KÇVVG) – kiçik çanaq venoz sisteminin damarlarının ektaziyası olub, xarici ve daxili cinsiyyet orqanlarından qan axınının pozulması ile xarakterize olunur. Aralıq ve vulvar venaların nezereçarpan genişlenmesi, yerli ödem, ağırlıq hissi, dartıcı ağrılar, qanaxmalarla tezahür edir. Çanaq ağrıları, dismenoreya, dispareuniya ve s. elametler patologiya üçün xarakterik sayılır. Kiçik çanaq venalarının varikoz genişlenmesi zamanı diaqnoz ginekoloji müayine, USM ve rengli doppleroqrafiya, fleboqrafiya, KT, laparoskopiyanın kömeyile teqdiqlenir. Sindromun müalicesi konservativ (venotonik preparatların qebulu, MBT) ve ya cerrahi (yumurtalıq venalarının skleroobliterasiyası/embolizasiyası, flebektomiya ve s.) yolla aparılır.

Kiçik çanaq venalarının varikoz genişlenmesi barede ümumi melumat
Kiçik çanaq venalarının varikoz genişlenmesi– çanaq venalarının arxitektonikasının pozulması ve kiçik çanaqda venoz qanın durğunluğu neticesinde yaranan xestelikdir. Tibb edebiyyatında kiçik çanaq venalarının varikoz genişlenmesinın «venoz durğunluq sindromu», «qadınlarda varikosele», «xroniki çanaq ağrıları sindromu» kimi terminlerle qeyd olunmasına rast gelmek olar. Kiçik çanaq venalarının varikoz genişlenmesinın yayılması yaşa proporsional artır: 17 yaşdan kiçik qızların 19.4%, perimenopauza dövründe olan qadınların 80%. Çanaq venalarının patologiyasına daha çox reproduktiv dövrde olan 25-45 yaşlı qadınlarda rast gelinir. Ekser hallarda (80%) varikoz transformasiya yumurtalıq venalarında, nadir hallarda (1%) uşaqlığın enli bağının venalarında müşahide olunur. Müasir tibbi yanaşmalara esasen KÇVVG–nin müalicesi ilk növbede fleboloqlar terefinden aparılmalıdır.

Kiçik çanaq venalarının varikoz genişlenmesinın sebebleri
Kiçik çanaq venalarının varikoz genişlenmesinın sebebleri
Kiçik çanaq venalarının varikoz genişlenmesinin patomorfoloji esası praktiki sağlam insanların 35%-de rast gelinen birleşdirici toxuma displaziyasıdır. Bu hal


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7348 / 165