canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Kolpit (vaginit)

Kolpit (vaginit) – uşaqlıq yolunun iltihabi prosesi olub, onun infeksiyalaşması, mübadile ve endokrin deyişiklikler, travmalar neticesinde yaranır. Xestelik gur ifrazat, qaşınma, uşaqlıq yolunda ve qarnın aşağı hisseinde ağrı ile tezahür edir. İltihabi prosesin gecikmiş merheleleri uşaqlıq yolunun divarlarının bitişmesi, infeksiyanın qalxan yolla yayılması, uşaqlıq ve onun artımlarının iltihabi prosesleri, uşaqlıq boynunun eroziyası ve en sonda uşaqlıqdan kenar hamilelik ve ya sonsuzluğa getirib çıxara biler. Kolpitin esas diaqnostikası kolposkopiya ve bakterioloji müayineden ibaretdir.

Kolpit barede ümumi melumat
Kolpit (sinonimleri: qeyri-spesifik kolpit, vaginit) – infeksion-iltihabi xarakterli xestelik olub, şerti-patogen mikroflora (stafilokokk, streptokk, protey, bağırsaq çöpü, hemofil çöpler, elece de Candida cinsinden olan göbelekler ve s.) terefinden uşaqlıq yolunun selikli qişasının zedelenmesi ile xarakterize olunur. Patologiya keskin, yarımkeskin ve xroniki (residivlerle) gedişe malik olur. Kolpit adeten reproduktiv yaşlı qadınlarda aşkarlanır, lakin ahıl xestelerde ve hetta uşaqlıq dövründe de rast geline biler.

Kolpit zamanı iltihabi prosesin inkişafına hem ümumi, hem de yerli xarakterli amiller sebeb olur. İlkin ocağın lokalizasiyasından asılı olaraq, kolpitleri aşağıdakı formaları ayırd edilir:


Biirncili kolpit – ilkin olaraq uşaqlıq yolunda yaranır.
Ikincili kolpit – qalxan–infeksiyanın vulvadan uşaqlıq yoluna keçmesi ve enen- iltihabi prosesin uşaqlıqdan yayılması.
Hemçinin seroz-irinli ve diffuz vaginitler (kolpiter) qeyd olunur. Seroz-irinli vaginitin klinik tezahürleri çox müxtelifdir: uşaqlıq yolunun cüzi iltihablaşmasından tutmuş selikli qişanın gür irinli ifrazatla müşayiet olunan ifadeli ödemi ve eroziyalaşmasına kimi.

Kolpitin sebebleri
Kolpitin sebebleri
Normada uşaqlıq yolunun tebii mikroflorasında süd turşusu bakteriyaları üstünlük teşkil edir. Sekretin turş reaksiyası cinsiyyet orqanlarını kenar mikroorqanizmlerın


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7348 / 366