canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Kondiloma

Kondiloma (itiuclu kondiloma) – viral ziyillerin bir növü olub, ayaqcıq üzerinde yerleşen, qruplaşmaya meyilli, yumşaq, memeciyebenzer töremedir. Bir-birile birleşerek xaricen gül kelemine benzeyen koloniyalar emele getirir. Anogenital nahiyede daha çox rastlanır. Cinsi orqanlar nahiyesinde diskomfort, psixoloji narahatlıq, seksual problemlere sebeb olur. Kondilomanın zedelenmesi virusla yoluxmaya getirib çıxarır; xoşagelmez qoxu, qaşınma ve ağrı ile müşayiet olunur. Residivleşe, bedxasseli formaya keçe biler. Virus cinsi yolla ötürülür. Müalice sistemli virus eleyhine müalice fonunda kondilomanın lazer, maye azot, radio-bıçaq ve ya adi skalpel vasitesile kesilib kenarlaşdırılmasından ibaretdir.

Kondiloma barede ümumi melumat
İnsan papilloma virusu – filtrasiya olunan virusdur. İnsanın deri ve selikli qişalarında kiçik, adeten, çoxsaylı, şişebenzer, xoşxasseli töremelerin emele gelmesine sebeb olur. Viral ziyiller ve ya itiuclu kondiloma şeklinde tezahür edir. İnsanın papilloma virusu (İPV) üçün xroniki residivleşen kliniki gedişat, geniş yayılma ve yüksek hessaslıq xarakterikdir. Cinsi yolların papillomavirus infeksiyaları cinsi orqanların bedxasseli töremelerinin ve qanaxmanın inkişafında risk qrupunu teşkil edir.


İtiuclu kondiloma insanın papilloma virusu (İPV) terefinden töredilen, tez-tez cinsi ziyiller adlandırılan cinsi orqanların deri ve selikli qişalarının töremeleridir. Bu, papillomavirus infeksiyalarının daha çox rastlanan növlerinden biridir. Patologiya uzunmüddetli, xroniki, residivleşen gedişatı ile xarakterize olunur. Adeten, kondilomalar deri renginde, paylı quruluşulu ve ayaqcıqlı papulalardır. Lakin böyüyerek gül kelemini xatırladan massiv töremeleredek inkişaf ede biler.

Kondiloma daha çox cinsi orqanlarda (qadınlarda – cinsiyyet dodaqlarında, uşaqlıq yolu, uşaqlıq boynu; kişilerde – cinsi üzvün başında, pülükde), hemçinin anal delik ve aralıq nahiyesinde, nadir hallarda ise ağızda lokalizasiya olunur.

İtiuclu kondiloma cinsi


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7348 / 356