canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Kriminal abort

Kriminal abort — qadının razılığı ile hamileliyin süni yolla dayandırılması olub, onun aparılma üsulu ve hamilelik müddetine göre cinayet mecellesi nezerde tutulur. Qanunsuz abortun ağırlaşmaları halsızlıq, başgicellenme, huşun pozulması, selikli-irinli ve qanlı vaginal ifrazat, qarnın aşağı hissesinde ağrı, hipertermiya, artan intoksikasiya ve poliorqan çatışmazlığı ile tezahür ede biler. Kriminal abort vaginal güzgülerle aparılan ginekoloji müayine, bimanual palpasiya, kiçik çanaq orqanlarının USM vasitesile aşkarlanır. Ağırlaşmaların müalicesi üçün antibiotikler, hemostatikler, infuzion terapiya, geniş spektrli cerrahi üsullardan istifade olunur.

Kriminal abort barede ümumi melumat
Kriminal (qeyri-leqal, qanunsuz, cinayet) abort qadının özü ve ya onun razılığı ile müvafiq tibbi tehsili olmayan şexs terefinden hamileliyin dayandırılmasıdır. Bir qayda olaraq, bele müdaxileler müalice müessiselerinden kenarda heyata keçirilir. Mama-ginekoloq terefinden ixtisaslaşdırılmış tibb müessiselerinin hüdudlarından kenarda ve ya tibbi ve yaxud sosial gösteriş olmadan hestasiyanın 12-ci heftesinden sonra aparılan abortlar da kriminal sayılır. Dünyada abort problemleri ile meşğul olan Quttmaxer İnstitutunun (ABŞ) ekspertlerinin melumatlarına esasen her il 20 milyondan çox hamilelik qanunsuz yolla dayandırılır, ağırlaşmalar neticesinde texminen 70 000 qadın dünyasını deyişir. En yüksek göstericiler inkişaf etmiş ölkelerde qeyde alınmışdır.

Kriminal abortun sebebleri
Kriminal abortun sebebleri
Qadınlar terefinden hamileliyin qanunsuz yolla pozulması sosial amillerle: tehsil ve medeni seviyye, sosial mensubiyyet, arzuolunmaz hamileliklere cemiyyetin münasibeti, hüquqi tenzimlenmenin prisipleri ile elaqedardır. Kriminal abortların en geniş yayılmış sebebleri aşağıdakılardır:


Hamileliyin gizledilmesi. Tibb müessiselerinde kenarda hamileliyin pozulmasına esasen yeniyetmeler cehd gösterir, çünki tibbi abortun aparılması üçün valideynlerin razılığı teleb olunur. Sirrin


[1] 2 3 ... 8 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7348 / 372