canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Loxiometra

Loxiometra – doğuşdan sonra baş veren ağırlaşma olub, qan, selik, degenerasiyaya uğramış ve parçalanmış üzvi elementlerden ibaret fizioloji yara ifrazatı – loxiyanın uşaqlıq boşluğunda lengimesi neticesinde inkişaf edir. Loxiometra cinsi yollardan axan ifrazatın erken azalması ve ya kesilmesi, qarında ağrı ve ağırlıq hissi, uşaqlığın böyümesi, heraretin yükselmesi ile özünü büruze verir. Loxiometra vaginal müayine ve USM vasitesile aşkarlanır. Müalice spazmolitikler, uşaqlığın yığılma qabiliyyetini artıran vasiteler, antibiotikler; bezi hallarda ise uşaqlığın instrumental qaşınmasından ibaretdir.

Loxiometra barede ümumi melumat
Doğuşdan sonra qranulyasion val terefinden ifraz olunan hüceyre fermentlerinin tesirinden qan laxtalarının ve uşaqlığın divarında qalan desidual qişanın qalıqlarının erimesi baş verir. Bundan elave yara sethinden leykositler, eritrositler, plazma ve limfa uşaqlığa daxil olur. Bütün bu elementler normada uşaqlıq boşluğundan servikal kanal vasitesile uşaqlıq yoluna axan loxiyanı- doğuşdan sonra yara ifrazatını emele getirir.

Doğuşdan sonra ilk 2-3 gün erzinde loxiyalar qanlı xarakter daşıyır, 4-5-ci günden başlayaraq tünd-qırmızı ve qonurumtul, 1 hefteden sonra ise leykositler yüksek konsentrasiyası hesabına sarımtıl-ağ reng alır. Doğuşun 10-cu gününden ifrazatlar açıq rengli, sulu, seroz-selikli konsistensiyalı olur. Tedricen loxiyaların miqdarı azalır, 3-cü heftenin sonunda demek olar ki, kesilir, tezlikle tamamile yox olur.


Doğuşdan sonra ifrazatın axımının lengimesi loxiometraya-uşaqlıq boşluğunda loxiyaların durğunluğuna delalet edir. Loxiometranın inkişafının tehlükeliyi uşaqlıq möhteviyyyatının infeksiyalaşma riskinin yüksek olmasından ibaretdir, bu da limfa, zerdab, qan, toxuma qalıqlarının mikrob florasının inkişafı üçün elverişli qidalı mühit olması izah olunur. Ekser hallarda loxiometra fonunda endometrit inkişaf edir.

Loxiometranın sebebleri
Loxiometranın sebebleri
Loxiometranın inkişafı servikal kanalda ifrazatın


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7348 / 38