canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Metrotromboflebit

Metrotromboflebit – uşaqlığın venoz damarlarının tromboz ve iltihabı olub, doğuşdan ve ya emeliyyatdan sonra yaranan endometritin ağırlaşması sayılır. Metrotromboflebit qızdırma, cinsi yollardan axan uzun müddetli ve gur ifrazat, qarında sızıltılı ağrı, taxikardiya ve halsızlıqla xarakterize olunur. Diaqnoz ginekoloji baxış, hemostazın müayinesi, USM-in neticelerine esasen qoyulur. Metrotromboflebitin müalicesi stasionar şeraitde aparılır; aktiv mikrobeleyhine terapiya, antikoaqulyant ve antiaqreqantların teyini; septik ağırlaşmalar ve ya güclü qanaxmalar zamanı uşaqlığın xaric olunması teleb olunur.

Metrotromboflebit barede ümumi melumat
Metrotromboflebit doğuşdan ve ya emeliyyatdan sonra baş veren septik ağırlaşmalara aiddir. İnfeksion agentlerin uşaqlığın venoz şebekesine düşmesi zamanı damar divarları ve etraf toxumalar zedelenir, periflebit inkişaf edir. Uşaqlığın venalarının iltihabı trombların emele gelmesi üçün elverişli fon yaradır. Gelecekde tromboflebit zamanı yerli ve generalizeolunmuş septik ve tromboembolik ağırlaşmalar – trombların irinlemesi, soyulmuş metrit, infarkt-pnevmoniya, ağciyer arteriyasının tromboemboliyası, aşağı etraf ve çanaq venalarının tromboflebiti, sepsis baş vere biler.

Metrotromboflebitin yaranma sebebleri
Metrotromboflebitin yaranma sebebleri
Müasir ginekologiyanın apardığı tedqiqatların neticelerine esasen metrotromboflebitin fon xesteliyi demek olar ki, bütün hallarda yaxın keçmişde keçirilen doğuş (xüsusen ağırlaşmalarla müşayiet olunan), mamalıq, ginekoloji ve ya uroloji emeliyyatlardan sonra inkişaf eden metroendometrit hesab olunur. Adeten doğuşdan sonrakı metrotromboflebit gecikmiş toksikoz, diskoordinasiyalı doğuş fealiyyeti, uzunmüddetli susuz dövr, doğuş zamanı güclü qanaxmaları olan qadınlarda inkişaf edir. Müxtelif ginekoloji müdaxileler (Qeyseriyye emeliyyatı, uşaqlığın massajı, ciftin elle ayrılması, uşaqlıq boynunun derin cırılmalarının tikilmesi) doğuşdan sonrakı metrotromboflebitin risk amillerine


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7354 / 1218