canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Meyqs sindromu

Meyqs sindromu — poliserozitin xüsusi forması olub, ovarial toxuma ve uşaqlıq şişlerinin qeyde alındığı pasiyentlerde yaranır, neoplaziyaların xaric edilmesinden sonra tamamen keçib gedir. Qarnın hecminin böyümesi, tengnefeslik, taxikardiya, zeiflik, yorğunluq, solğunluq, kaxeksiyanın daxili elametleri fonunda beden kütlesinin artması ile tezahür edir. Diaqnostika meqsedile ginekoloji baxış, qarın ve plevra boşluğu, perikard, çanaq orqanlarının USM, plevral ekssudat ve assitik mayenin sitoloji müayinesi, laparoskopiyadan istifade olunur. Müalice eksudatın evakuasiyası, üzvi pozğunluqların korreksiyası, şişin cerrahi ekstirpasiyasından ibaretdir.

Meyqs sindromu barede ümumi melumat
Meyqs sindromu (Demon-Meyqs, Meyqs–Salmon, Meyqs-Kass sindromu)— reproduktiv orqanların hecmli töremelerinden eziyyet çeken 3% pasiyentlerde müşahide edilen nadir paraneoplastik pozğunluqdur. Yumurtalıqlarında solid töremeler olan qadınlarda plevra boşluğunda ekssudat ve assitle tezahür eden simptomokomleks 1934-1935-ci illerde C.Meyqs terefinden qeyde alınmışdır. Bir qeder sonra R.U.Layt bu sindromun tefsirini çanaq orqanlarının neoplaziyaları, o cümleden metastazlarsız geden bedxasseli töremeler üzre genişlendirmişdir. Klassik kombinasiya – ovarial şiş, assit ve hidrotoraks tek-tek hallarda izlenilir. Adeten pasiyentlerde abdominal ekssudat aşkarlanır. Plevral eksudat zamanı xestelerin 70%-de proses sağda, 10%-de— solda, 20%-de ise her iki terefde lokalizasiya olunur. Pozğunluq çox vaxt 45 yaşdan sonra yaranır.

Meyqs sindromunun yaranma sebebleri
Meyqs sindromunun sebebleri
Patoloji simptomokompleks yumurtalıq toxuması ve miometriumun neoplastik zedelenmeleri fonunda inkişaf edir. Ekser hallarda poliserozit yumurtalığın fibroması, ovarial kistalar, uşaqlığın leyomioması ile müşterek şekilde rast gelinir. Plevral, peritoneal, perikardial eksudat hemçinin metastazlaşma elametleri olmayan yumurtalıq karsinomasında yarana biler, lakin bele hallar mamalıq ve ginekologiya sahesinin


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7356 / 1152