canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Miomatoz düyünün nekrozu

Miomatoz düyünün nekrozu – uşaqlığın miomasının ağırlaşması olub, şişin vaskulyarizasiya ve qidalanmasının pozulması ile elaqedar düyünlü töremenin toxumalarında geri dönmeyen deyişikliklerin yaranması ile xarakterize edilir. Miomatoz düyünün nekrozu keskin qarın simptomatikası: ağrı, ürekbulanma, qusma, hipertermiya, qarnın ön divarının gerginliyi, dizuriya ve qazların lengimesi ile müşayiet olunur. Uşaqlığın miomasının ağırlaşması ümumi baxış ve vaginal müayine, kiçik çanağın USM, laparoskopiya vasitesile aşkar olunur. Miomatoz düyünün nekrozunun müalicesi tecili suretde cerrahi yolla – konservativ miomektomiya, uşaqlığın amputasiyası, histerektomiya, panhisterektomiya ile icra olunur.

Miomatoz düyünün nekrozu barede ümumi melumat
Miomatoz düyünün nekrozu miomanın ayaqcığının burulması ve ya onun vaskulyarizasiyasının pozulması neticesinde şiş toxumasının mehvi ile seciyyelenir. Nekrotik deyişiklikler müxtelif lokalizasiyalı – submukoz, subseroz, intramural düyünlerde baş vere biler. Miomatoz düyünün nekrozu uşaqlığın miomalarının 7%-de qeyd olunur. Kistoz degenerasiya ve ya nekroz elametleri planlı şekilde xaric edilmiş miomatoz düyünlerin 60%-de aşkarlanır. Nekrozlaşmış toxumalarda ödem, qansızma, degenerasiya, aseptik iltihab inkişaf edir. Miomatoz düyünün nekrozu proqressivleşerek, peritonitle neticelene biler.

Miomatoz düyünün nekrozunun sebebleri
Miomatoz düyünün nekrozunun sebebleri
Miomatoz düyünde qan dövranının pozulmasının birbaşa sebeblerine şişin ayaqcığının eyılmesi ve ya burulması, intramural düyünlerde çoxsaylı trombların yaranması, venoz durğunluq, işemiya aiddir. Uşaqlığın mioması böyüyerek, onu qidalandıran damarların deformasiyasına ve ya tamamile sıxılmasına sebeb ola biler. Doğuşdan ve ya uşaqlıq ezelelerinin yığılma qabiliyyetini artıran preparatların qebulundan sonra miometriumun yığılması ile elaqedar intramural lokalizasiyalı düyünler nekroz ve işemiyaya daha çox uğrayır. Subseroz miomalar adeten nazik ayaqcığa malik olur. Onun


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7354 / 1194