canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Natamam abort

Natamam abort — hestasiyanın 22-ci heftesine qeder özbaşına ve ya süni yolla aparılan abortlar zamanı döl ve ya onun qişalarının uşaqlıq boşluğunda lengimesidir. Qarnın aşağı hissesinde dartıcı ve ya tutmaşekilli ağrı, qanlı vaginal ifrazatla (axıntıda döl yumurtasının hissecikleri izlenile biler) tezahür edir. Diaqnozun qoyulması üçün ginekoloji müayine, uşaqlığın USM aparılır, zeruret olduqda laborator analizler ve histeroskopiya teyin olunur. Abort materialının qalıqları vakuum-aspirasiya ve ya küretaj üsulu ile xaric edilir, sonrakı merhelede uterotonikler, antibiotikler, infuzion terapiya tetbiq edilir.

Natamam abort barede ümumi melumat
Mamalıq ve ginekologiya sahesinde aparılan tedqiqatların neticelerine esasen hamileliyin özbaşına ve ya süni yolla (instrumental, derman vasiteleri) pozulması hallarının 1-5% natamam abortla neticelenir. Bu merhelede döl heyat qabiliyyetini itirdiyinden onu qorumaq mümkün deyil. Hekimin esas meqsedi ağırlaşmaların qarşısını almaq ve qadının reproduktiv sağlamlığı üçün tehlükeli hesab olunan halları aradan qaldırmaq meqsedile pozğunluqların tez bir zamanda korreksiya olunmasından ibaretdir. Natamam özbaşına düşükler esasen 35 yaşdan yuxarı genital ve ekstragenital patologiyaları olan qadınlarda aşkarlanır. Klinik simptomatikanın gec inkişaf etmesi ile xarakterize olunan natamam induksiyaolunmuş abortlar istenilen yaş dövründe hamileliyin farmakoloji üsulla pozulması zamanı qeyd olunur.

Natamam abortun sebebleri
Natamam abortun sebebleri
Erken merhelelerde hamileliyin ister özbaşına, isterse de süni yolla pozulması natamam abortla sonlana biler. Adeten döl yumurtasının qalıqlarının tam xaric olmasına uşaqlığın anatomik deyişiklikleri, uşaqlıq boynunun kifayet qeder açılmaması, döl hisseciklerinin ve ya onun qişalarının uşaqlıq divarı ile elaqesinin olması mane olur. Natamam abortun birbaşa sebeblerine aşağıdakılar aiddir:


Medikamentoz abort. Ekser hallarda hamileliyin natamam pozulması hestasiyanın erken


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7355 / 1177