canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Piometra

Piometra – uşaqlıq boşluğunda irinli eksudatın toplanması ve lengimesi ile müşayiet olunan irinli endometritdir. Piometra aydın nezereçarpan simptomatika: heraretin qalxması, intoksikasiya, qarnın aşağı hissesinde tutmaşekilli ağrı, xoşagelmez iyli irinli ifrazatla tezahür edir. İrinli endometritin diaqnostikasının alqoritmi ginekoloji baxış, uşaqlıq boşluğunun zondlanması, USM, histeroskopiya, ifrazatın bakterioloji ekilmesinden ibaretdir. Müalice prosesinde servikal kanalın obstruksiyasının aradan qaldırılır, irin evakuasiya edilir, uşaqlıq boşluğunun sanasiyası aparılır, antibakterial preparatlar, infuzion terapiya, uterotonikler teyin olunur.

Piometra barede ümumi melumat
Piometra – irinli möhteviyyatın uşaqlıqda lokal toplanmasıdır. Piometranın etiologiyasında uşaqlıq boşluğunda irin töreden bakteriyanın olması ve servikal kanalın obstruksiyası neticesinde irinli eksudatın evakuasiyasının pozulması esas yer tutur. Ginekologiyada piometranın sinonimleri irinli endometrit ve metroendometritdir. Patologiya ekser hallarda reproduktiv ve menopauza dövründe olan qadınlarda aşkarlanır, bu da piometranın yaranma sebebleri ile sıx bağlıdır: I qrup xestelerde irinli endometrit doğuşdan ve ya abortdan sonrakı merhelenin fesadı, II qrupda ise – parçalanma fazasında olan endometriumun xerçenginin ağırlaşması kimi inkişaf edir. Piometranın neticeleri reproduktiv plan (sonsuzluq) ve hetta heyat üçün böyük tehlüke (septiki ağırlaşmalar) daşıyır.

Piometranın yaranma sebebleri
Piometranın yaranma sebebleri
Piometranın formalaşmasında 2 esas amil iştirak edir: uşaqlıq boynu kanalının servikal ve uşaqlıq möhteviyyatının axınına mane olan obstruksiyası ve ikincili infeksiyanın qoşulması. Bu zaman toplanmış sekret (selik, seroz eksudat, qan) irine transformasiya edir. Servikal kanalın obstruksiyası uşaqlıq boşluğundan möhteviyyatın evakuasiyasına mexaniki manee töreden müxtelif patologiyalar: uşaqlıq boynunun polipleri, uşaqlığın mioması (xüsusen daxili esneye yaxın


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7355 / 1177