canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Piosalpinks

Piosalpinks – uşaqlıq borusunun ampulyar ve uşaqlıq hissesinin obliterasiyası neticesinde onun menfezinde irinli eksudatın qapalı formada toplanmasıdır. Piosalpinks qarnın aşağı hissesinde ağrılar, beden heraretinin yükselmesi, çox zaman keskin qarın simptomatikası ile xarakterize olunur. Diaqnoz vaginal müayine, USM, US-histerosalpinqoskopiya, uşaqlıq yolunun arxa tağının punksiyası, diaqnostik laparoskopiyanın esasında qoyulur. Müalice cerrahi yolla aparılır: fallop borusunun açılması ve sanasiyası ve ya tubektomiya. Piosalpinks zamanı intensiv antibakterial ve dezintoksikasion terapiya, sonra ise fiziomüalice tetbiq olunur.

Piosalpinks barede ümumi melumat
Piosalpinks ekser hallarda keskin salpingitin (salpinqooforitin) ağırlaşması kimi tezahür edir. İltihabi deyişiklikler fallop borusunun uşaqlıq ve fimbrial hisselerinin obliterasiyasına, onun menfezinde irinli möhteviyyatla dolu kiseyebenzer qapalı boşluğun yaranmasına getirib çıxarır. Piosalpinks zamanı uşaqlıq borusunun divarları dartılır, qalınlaşır, selikli qişa tedricen atrofiyaya uğrayır ve qranulyasiya toxuması ile evez olunur. Uşaqlıq borusunun ampulyar hissesi qonşu orqanlara – piylik, yumurtalıq, bağırsaq ilgekleri, uşaqlığın cismi ile bitişerek, onlarla vahid iltihabi konqlamerat emele getirir.

Piosalpinksin irinli sekreti ilk merhelelerde maye şekilli ve virulent mikroorqanizmlerden ibaret olur, tedricen möhteviyyat qatılaşır, aseptik xarakter alır. Prosese yumurtalıq qoşulduqda abses formalaşır, ovarial toxumanın irinli erimesi zamanı ise piovar inkişaf edir. Piovar piosalpinksle vahid boşluqda birleşerek, tuboovarial abses emele getire biler.


İrinin kapsula proteolitik tesiri piosalpinksin perforasiyası ile müşayiet olunur. Piosalpinksin divarlarının dağılması zamanı irin düz bağırsağa, sidik kisesine, uşaqlıq yoluna axaraq, gec sağalan boru-bağırsaq, boru-sidik kisesi ve ya boru-uşaqlıq yolu fistulalarının yaranmasına sebeb ola biler; bezen irinlik serbest qarın ve kiçik çanaq


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7354 / 1225