canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Postkastrasion sindrom

Postkastrasion sindrom – reproduktiv yaşda olan qadınlarda total ovariektomiyadan sonra inkişaf eden vegetativ-damar, neyroendokrin ve neyropsixi pozğunluqlardan ibaret simptomokompleksdir. Postkastrasion sindromun klinikası vegetativ elametler (istilik hissi, taxikardiya, terleme, aritmiya, hipertonik kriz), mübadile proseslerinin pozğunluqları (piylenme, hiperqlikemiya, hiperlipidemiya), psixoemosional deyişiklikler (ağlağanlıq, esebilik, aqressiv-depressiv veziyyetler, yuxu ve diqqetin pozulması), urogenital simptomlarla tezahür edir. Postkastrasion sindromun kastrasiyası anamnestik melumatlar, kompleks şekilli ginekoloji müayine, hormonların seviyyesinin teyinine esaslanır. Postkastrasion sindromun müalicesinde evezedici hormonal terapiya, fizioterapiya, balneoterapiyadan istifade olunur.

Postkastrasion sindrom barede ümumi melumat
Postkastrasion sindrom her 2 yumurtalığın ve ya uşaqlığın yumurtalıqlarla birlikde xaric edilmesi neticesinde aybaşı funksiyasının dayanması ile xarakterize olunur. Postkastrasion sindromun sinonimleri postovariektomik sindrom ve cerrahi (induksiya olunmuş) menopauzadır. Postkastrasion sindromun inkişaf tezliyi 70-80% teşkil edir; 5% hallarda postovariektomik sindrom emek qabiliyyetinin itirilmesi ile neticelenen ağır formada gedir. Postkastrasion sindromun ağırlıq derecesi emeliyyat anında xestenin yaşından, premorbid fondan, böyreküstü vezilerin funksional fealiyyetinden ve diger amillerden asılıdır.

Postkastrasion sindromun yaranma sebebleri ve patogenezi
Postkastrasion sindromun sebebleri
Postkastrasion sindrom total ve ya subtotal ovariektomiyadan (uşaqlığın xaric edilmesi ve ya edilmemesi ile) sonra inkişaf edir. Uşaqlıq çıxarılmadan aparılan total ovariektomiya reproduktiv funksiyanın realize olunmadığı qadınlarda yumurtalıqların tuboovarial (piovar, piosalpinks) ve xoşxasseli töremeleri zamanı gösteriş sayılır. Gelecekde bu qadınlarda EKM vasitesile hamileliyin baş tutması mümkündür.


Reproduktiv yaşlı


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7356 / 1145