canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Postkoital sistit

Postkoital sistit — sidik kisesinin tez-tez residivleşen iltihabı olub, intim münasibet ve ya vaginal manipulyasiyalardan sonra 36 saat erzinde yaranır. Sidik ifrazının tezleşmesi, ağrılı olması, qarnın aşağı hissesinde ağrılar, polakiuriya ile tezahür edir. Diaqnoz cinsiyyet orqanlarına baxış, sidik analizi, yaxmanın floraya göre müayinesi, sistoskopiya, sidik-ifrazat orqanlarının USM-nin neticelerine esasen qoyulur. Medikamentoz terapiya postkoital residivlerin profilaktikasına yöneldilir. Pasiyente bitki terkibli uroantiseptikler, immunostimulyatorlar, bezen antiseptikler teyin edilir. Radikal müalice sidik kanalının transpozisiyasından ve uretro-himenal bitişmelerin kesilmesinden ibaretdir.

Postkoital sistit barede ümumi melumat
Postkoital sistit (seksle induksiya olunmuş residivleşen dizuriya) sidik kisesinin tez-tez keskinleşen iltihabından eziyyet çeken pasiyentlerin 11,5-12,5%-de rast gelinir. Xesteliyin esas ferqlendirici elameti xarakterik dizurik simptomatikanın koitusdan, az hallarda ise vaginal manipulyasiyalardan sonra 12-36 saat erzinde yaranmasıdır. Urologiya, mamalıq ve ginekologiya sahesinin mütexessislerinin müşahidelerine esasen 80% xestelerde postkoital dizuriya anatomik esaslı olur. Pozğunluq adeten cavan qadınlarda ilk cinsi elaqeden sonra aşkarlandığından «bal ayının sistiti», «cinsi», «deflorasion» sistit adlarını almışdır. Bezi xestelerde postkoital sistit intim heyatın başlanmasından ve ya uşaqlıq yolunun ve aralığın cırılmaları ile ağırlaşan doğuşlardan 1-3 il keçdikden sonra formalaşır. Xesteliyin düzgün diaqnostikasının aktuallığı mütexessislerin bu barede az melumatlandırılması ve onun sidik kisesinin adi iltihabı kimi uzunmüddet effektsiz müalice olunması ile izah olunur.

Postkoital sistitin yaranma sebebleri
Postkoital sistitin sebebleri
Postkoital sistit urogenital trakta daxil olan patogen mikrofloranın tesirinden yaranır. Xesteliyin töredicilerine şerti-patogen mikroorqanizmler (bağırsaq çöpleri, klebsiella, protey,


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7354 / 1195