canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Preeklampsiya

Preeklampsiya — hestozun ağır forması olub, hestasiyanın 20-ci heftesinden sonra yaranır, MSS-nin zedelenme hallarının üstünlüyü ile geden poliorqan deyişiklikleri ile xarakterize olunur, eklampsiyadan evvel inkişaf edir. Baş ağrıları, ürekbulanma, qusma, görmenin pozulması, hiperrefleksiya, tormozlanma, yuxululuq ve ya yuxusuzluqla tezahür edir. Diaqnoz AT-nin gündelik monitorinqi, sidiyin ümumi analizi, koaquloqramma, transkranial doppleroqrafiyanın neticelerine esasen qoyulur. Müalice meqsedile infuzion terapiya, qıcolma eleyhine, antihipertenziv, antikoaqulyant, membranstabilizeedici vasitelerden istifade olunur. Konservativ terapiya effekt vermedikde tecili Qeyseriyye emeliyyatı tetbiq olunur.

Preeklampsiya barede ümumi melumat
Preeklampsiya ekser hallarda hestasiyanın 28-ci heftesinden sonra hestozun daha yüngül formalarının fonunda inkişaf edir. Preeklamptik veziyyet hamile ve zahıların 5%-de müşahide olunur. Pasiyentlerın 38-75%-de patologiya doğuşönü merhelede, 13-16%-de doğuş prosesinde, 11-44%-de ise doğuşdan sonra yaranır. 62% hallarda preeklampsiya eklampsiyaya keçir, qalan pasiyentlerde qıcolma tutmasının tez inkişaf etmesi ile elaqedar pozğunluq aşkar olunmur. Adeten xestelik yeniyetme, gecikmiş, çoxdöllü hamilelik, anamnezde preeklampsiya ile tekrar hestasiya zamanı, elece de piylenme, ekstragenital patologiyalar (xroniki arterial hipertenziya, böyrek xestelikleri, kollagenozlar, şekerli diabet, antifosfolipid sindrom) fonunda baş verir.

Preeklampsiyanın yaranma sebebleri
Preeklampsiyanın yaranma sebebleri
Hestozların diger formaları kimi preeklampsiyanın etiologiyası axıra qeder öyrenilmemişdir. Ehtimal edilir ki, patologiyaya meylliyi olan qadın orqanizminin hamilelik zamanı yaranan fizioloji deyişikliklere qarşı patoloji reaksiyası preeklampsiyanın inkişafına sebeb olur. Mamalıq ve ginekologiya sahesinin mütexessisleri terefinden xesteliyin yaranması barede 30-dan artıq esaslandırılmış etiopatogenetik nezeriyye ireli sürülmüşdür. Onların


[1] 2 3 ... 7 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7362 / 738