canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Psixogen sonsuzluq

Psixogen sonsuzluq — 1 il erzinde kontrasepsiyadan istifade etmeden müntezem cinsi elaqeler zamanı psixoloji sebeblerden hamileliyin baş tutmamasıdır. Somatik sağlamlıq, ovulyasiyaya daimi nezaret, cinsi aktivlik fonunda mayalanmanın baş tutmaması, aybaşı dövründe isteriya, az hallarda oliqomenoreya, opsomenoreya, amenoreya ile tezahür edir. Diaqnostika sonsuzluğun diger formalarının inkar edilmesi üsullarına ve psixoloji konsultasiyaya esaslanır. Müalice meqsedile psixoterapevtik üsullar, sedativ preparatlar, antidepressantlar, trankvilizatorlar, fizioterapiya, kömekçi reproduktiv texnologiya tetbiq edilir.

Psixogen sonsuzluq barede ümumi melumat
Psixogen (psixoloji, idiopatik, funksional) sonsuzluq hamile qala bilmeyen qadınların 5-10%-de aşkar edilir. Onun esas xüsusiyyeti mayalanmaya mane ola bilecek bir sebebin olmamasıdır. Risk qrupunu 30-35 yaşlı kişilere xas keyfiyyetlere malik, karyera qurmaq arzusunda olan, elece de etrafdakı insanlardan asılı, emosional cehetden yetkin olmayan qadınlar teşkil edir. Psixogen sonsuzluğun infertilliyin diger formaları ile müşterekliyi ciddi problem sayılır: müşahidelerin neticelerine esasen 35-40% sonsuz qadınlarda üzvi patologiyadan elave aparılan terapiyanın effektivliyini azaldan psixoloji amiller müeyyen edilir.

Psixogen sonsuzluğun sebebleri
Funksional sonsuzluq aybaşı ve reproduktiv funksiyaların neyrohumoral tenziminin merkezi helqelerine tesir eden amilerle bağlıdır. Mamalıq ve ginekologiya sahesinin mütexessislerinin müşahidelerine göre idiopatik sonsuzluğun esas sebebleri aşağıdakılardır:


Fiziki ve emosional yüklenmeler. Uzunmüddetli yorğunluq, В результате длительного утомления, ailede ve işde gergin veziyyetler, sosial müdafie olunmayan qadınlar xroniki stress veziyyetinde olur. Bu hallar üçün xarakterik olan hormonal deyişiklikler qonadotropininin ifrazı tormozlayır, avtonom sinir sisteminin parasimpatik ve simpatik şöbelerinin aktivliyini deyişir. Neyrohumoral disbalansın en ağır derecesi


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7360 / 1042