canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Qadın psevdohermafroditizmi

Qadın psevdohermafroditizmi – reproduktiv sistemin anadangelme anomaliyası olub, cinsiyyet vezilerinin qadın tipi, xarici elametlerin ise az ve ya çox derecede kişi tipi üzre formalaşması ile seciyyelenir. Qadın psevdohermafroditizmi xarici cinsiyyet orqanlarının heteroseksual tipli quruluşu, qadın cinsi yetişkenliyinin lengimesi, virilizasiya ile tezahür edir. Diaqnoz cinsiyyet orqanlarına baxış, sitogenetik ve hormonal müayineler, USM esasında qoyulur. Qadın psevdofermafroditizminin müalicesi steroid evezedici hormonal terapiya ve rekonstruktiv intim plastikadan ibaretdir.

Qadın psevdohermafroditizmi barede ümumi melumat
Cinsi mensubiyyet cinsi xromosomlar ve cinsi xromatin, cinsiyyet vezileri, xarici cinsiyyet orqanları, ikincili cinsi elametler ve davranış formasına göre teyin olunur. İnsan orqanizminde her 2 cinsin elametlerinin müşterek şekilde inkişafı hermafroditizm adlanır; psevdohermafroditizm («psevdo» – yalançı) zamanı heteroseksuallıq ancaq xarici cinsiyyet orqanlarına aid olur. Bu zaman insanın cinsi cinsiyyet vezilerinin (kişilerde-xayalar, qadınlarda–yumurtalıqlar) quruluş ve funksiyasına esasen teyin olunur. Qadın psevdohermafroditizmine anomaliyanın kişi forması ile müqayisede çox az rast gelinir.

Qadın psevdohermafroditizmi zamanı xestelerde qadın xromosomlarının yığımı (46XХ), uşaqlıq yolu, yumurtalıqlar, uşaqlıq, uşaqlıq boruları müşahide olunur; lakin xarici cinsiyyet orqanları – aralıq tipli, ikincili cinsi elametler (beden quruluşu, tük örtüyü, ses tembri) ise daha çox kişi orqanizmine xas olur. Qadın psevdohermafroditizminde xarici cinsiyyet orqanlarının inkişaf pozğunluğu sidik kanalı ve düz bağırsağın anomaliyaları ile müşterek şekilde rast geline biler.


Qadın psevdohermafroditizminde cinsi mensubiyyetin teyini xesteliyin tezahürlerinin qeyri-müeyyenliyi sebebinden çetinlik töredir. Qadın psevdohermafroditizminin erken differensial diaqnostikası cinsin düzgün teyin olunması, müalicenin effektivliyi ve uşağın psixososial


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7362 / 980