canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Qadın sonsuzluğu

Qadın sonsuzluğu – kontraseptiv vasitelerden istifade etmeyen ve müntezem cinsi heyat yaşayan qadınlarda 1,5-2 il ve daha çox müddet erzinde hamileliyin baş vermemesi ile xarakterize olunur. Sonsuzluğun 2 forması ayırd edilir: mayalanmaya mane olan geridönmeyen patoloji prosesler (qadın cinsiyyet sisteminin inkişaf anomaliyaları) neticesinde yaranan mütleq sonsuzluq ve korreksiyaya tabe olan nisbi sonsuzluq. Bundan başqa birincili (eger qadında heç vaxt hamilelik müşahide olunmamışsa) ve ikincili (anamnezde hamilelik varsa) sonsuzluq da qeyd edilir. Qadın sonsuzluğu hem kişi, hem de qadın üçün ağır psixoloji travmadır.

Qadın sonsuzluğu barede ümumi melumat
qadın sonsuzluğunun sebebleri
Eger qadında 1 il ve ya daha artıq müddet erzinde hamilelikden qorunma üsulları istifade olunmadan müntezem cinsi münasibetler fonunda hamilelik baş vermirse, bu zaman sonsuzluq diaqnozu qoyulur. Mütleq sonsuzluq qadında mayalanmaya mane olan geri dönmeyen anatomik deyişikliklerle (uşaqlıq, fallop boruları, yumurtalıqların olmaması, cinsiyyet orqanlarının inkişaf anomaliyaları) xarakterize olunur. Nisbi sonsuzluq zamanı ise onu yaradan sebebler müxtelif müalice üsulları ile aradan qaldırıla biler.

Bundan elave birincili (anamnezde hamileliyin olmaması) ve ikincili (tekrari hamileliyin baş tutmaması) sonsuzluq da müşahide edilir. Ailede sonsuzluq 10-15% cütlüklerde rast gelinir. Bunların 40%-de sonsuzluğun sebebi kişi ile bağlı olur (impotensiya, keyfiyyetsiz sperma, eyakulyasiyanın pozulması), qalan 60% hallarda ise qadının payına düşür.


Sonsuzluğun sebebi cütlüyun 1 ve ya her 2 üzvünün sağlamlığı ile elaqeli ola biler, bu sebebden her iki neferin müayineden keçmesi mütleqdir. Fiziki sağlamlıq faktorundan elave ailede psixi ve sosial problemlerin olması da sonsuzluğa sebeb ola biler. Sonsuzluğun düzgün müalice taktikasının seçilmesi üçün onu yaradan sebebi teyin etmek lazımdır.

Qadın sonsuzluğunun yaranma sebebleri
Sonsuzluğun qadın faktorlarına aiddir:

aybaşı


[1] 2 3 ... 8 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7362 / 926