canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Qadınlarda genital herpes

Qadınlarda genital herpes – HSV-1, 2 terefinden töredilen ve cinsi orqanların spesifik zedelenmesi ile geden persisteeden infeksiyadır. Urogenital trakt nahiyesinde eroziyalaşma, eksudasiya, göyneme ve ağrı hissi ile müşayiet olunan periodik vezikulyar sepkilerle tezahür edir. Çox hallarda xestenin ümumi veziyyeti pisleşir: subfebril heraret, ezginlik, yuxu pozğunluğu müşahide olunur. Qadınlarda genital herpesin diaqnozu sade herpes virusun (PZR, hüceyre kulturasında HSV-un tapılması), onun antigenleri (birbaşa immunoflüoressensiya metodu) ve ya anticisimlerinin (İFA) laborator indikasiyasına esasen qoyulur. Herpetik infeksiyanın müalicesi virus eleyhine ve immunomodulyator preparatlarla aparılır.

Qadınlarda genital herpes barede ümumi melumat
Qadınlarda genital herpes – herpetik infeksiyanın bir növü sayılır, yerli tezahürler esasen urogenital trakt nahiyesinde lokalizasiya olunur. Genital herpes cinsi yolla ötürülen xesteliklere aid edilmesi onun müalicesinin hem ginekoloq, hem de veneroloq terefinden aparılmasına esas verir. Xestelik virusun orqanizmde ömürlük qalması, residivleşen gediş, proqredient inkişafla xarakterize olunur. Genital herpes yayılma tezliyine göre cinsi yolla ötürülen infeksiyalar arasında qonoreya ve spesifik uretritden sonra üçüncü yeri tutur.

Qadınlar hetta eyni sayda cinsi elaqeler zamanı genital herpesle kişilerle müqayisede 2 defe çox infeksiyalaşır. 20-24 ve 35-40 yaşlı qadınlar herpes virusuna daha çox yoluxur. Reproduktiv yaş dövründe olan qadınların 25%-nin cinsiyyet sistemi herpes virusu ile infeksiyalaşmışdır, lakin heqiqi hal xesteliyin aşkar olunmayan ve latent gedişli formalarının çoxluğu ile elaqedar namelum qalmaqdadır. Bununla yanaşı qadınlarda hetta simptomsuz genital herpes onun reproduktiv sağlamlığına tehlüke törederek, çox hallarda hamileliyin pozulması, dölün betndaxili infeksiyalaşması, perinatal ölüm, ağır anadangelme eybecerliklere sebeb olur.


Qadınlarda genital herpesin sebebleri
Qadınlarda genital


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7362 / 791