canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Qadınlarda orta yaş krizisi

Qadınlarda orta yaş krizisi – psixi inkişafın keçid dövrü olub, sosial rol, nailiyyetler, aile meselelerine baxışın deyişilmesi ile tezahür edir. 30-50 yaş arasında yaranır, 6 aydan 2-3 ile qeder davam edir. Esas elametleri: aktual veziyyetden (iş, heyat terzi, heyat yoldaşı, uşaqlardan) narazılıq, deyişikliklere cehd göstermek, emosional labillik, qıcıqlanma, yeni maraqların yaranması. Krizisin diaqnostikası psixoloq terefinden aparılır, müayine söhbet esnasında aparılır. Krizisin daha asan ve tez yaşanması meqsedile qadınların mütexessislere müraciet etmeleri meslehet görülür.

Qadınlarda orta yaş krizisi barede ümumi melumat
1965-ci ilde kanadalı psixoanalitik E.Jak ilk defe olaraq öz meqalesinde insan imkanlarının mehdudluğunu ve ölümün qaçılmazlığını derk etme dövrünü ifade eden «orta yaş krizisi» terminini işletmişdir. Qadınlarda krizis kişilerle müqayisede daha erken dövrlerde -30-50 yaş arası müşahide olunur. Etiologiya ve tezahürlerine göre ekser qadınlarda bu dövr femin xarakterli olub, cavanlığın itirilmesi, cinsi temin olunmamaqla bağlıdır. Karyera ve biznese meylli, meqsedyönlü, özüne güvenen qadınlarda krizis kişilere xas (maskulin) formada gedir. Krizis dövrünün yaşanması münasibetlerini ve fealiyyetini deyişe bilen orta tebeqeye aid nümayendelerde daha parlaq ifade olunur.

Qadınlarda orta yaş krizisinin sebebleri
Qadınlarda orta yaş krizisinin sebebleri
Qadınlarda krizis kişilere nisbeten az ifadeli olur, bezi hallarda ümumiyyetle nezere çarpmır. Keskin ve uzunmüddetli gediş psixoloji, bioloji ve sosial xarakter daşıyır. Qadın özünü realizasiya üçün ne qeder çox sahe seçirse ve öz nailiyyetlerine qarşı ne qeder telebkar olarsa, deyişiklikler dövrü de bir o qeder keskin keçir. Krizisin tezahürlerini güclendiren amiller aşağıdakılardır:


Xarici görkemin deyişmesi. Müasir dövrde qadının uğurlu ve telebkar olması onun celbedici görkemi, cavanlığı ve seksuallığı ile ölçülür. Yaşla elaqedar deyişiklikler – qamet, deri ve saçların veziyyetinin


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7365 / 420